JOHN BONILLO O EL CINISME DE L’IMPERIET ESPANYOL

La cervesa hispana fins als cataplens (Águila) AMSTEL, ha contractat l’ex-porter de la selecció de futbol maltesa John Bonillo per a fer diversos anuncis. Recordem l’efemèride: 1983, la selecció espanyola necessitava marcar 12 gols per a classificar-se pel Mundial. Al partit contra Malta, va aconseguir la "proesa". És clar que "proesa" és el terme que usà aleshores la premsa espanyola, premsa, recordem-ho, segrestada per l’esperit del 23-F i el nacionalisme modernista però radical de Felip Gonsales. A Malta, on jo residia en aquell moment, es va parlar més aviat "d’escàndol".

El porter John Bonillo és, cognom delata, descendent d’espanyols. Pel que sembla, poc després de l’heroic matx, es va comprar un Lamborgini, la qual cosa és força absurda tenint en compte que la seva illa, Gozo, no tenia en aquells temps més de 20 km de carreteres en mínim bon estat i difícilment un podia anar a més de 40 km/h si no volia abonyegar-se el cotxe atropellant cabres.

Altre cop Espanya ens mostra el seu infinit cinisme: D’un penques en fan un "tipus simpàtic", la figura de "l’estranger amic" que l’esquiador d’origen alemany "Juanito" tant bé encarnà fa uns anys fins que fou trobat culpable de dopatge. D’un escàndol en fan una proesa i encara el treuen a la llum vint anys després enlloc de no remenar-ho gaire, vist com van les coses per Itàlia…

L’imperiet de Ponent és així: El seu cinisme brolla de la seva prepotència. La seva prepotència però, s’alimenta de la ceguesa de milions d’espanyols honrats que han estat enganyats durant segles. Quan més gran siga l’Espanya, més difícil serà que se’ls caigui la bena dels ulls. Avui França, le petit empire, els ha donat pel gol. No cal dir que ara només espero que França entomi passivament en la pròxima eliminatòria. Si algú encara no entén la meva dèria que miri qualsevol anunci patriòtic de la TV(E;3,5 o 4): Cervesa, telefonia, futbol, el que sigui … Un empatx de no-nacionalisme llur, que provoca en la clàssica eliminació roig-i-gualda, un veritable alleugiment de baix.

Esperem que d’aquesta enèsima derrota a l’imperiet se li baixin els fums. I el cinisme.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *