25 de setembre de 2012
0 comentaris

Preparats per a l’aparició del primer llibre de Lo Diable Gros: “Mots incendiaris” de Roger Palà

Avui, Roger Palà dóna el tret de sortida al primer llibre que publicarem amb la nostra editorial, nova de trinca, Lo Diable Gros.

Ha estat un part mes complicat del que haviem previst, pero finalment aquesta tardor veurà la llum Mots incendiaris, un recull d’articles escrits per l’autor d’aquest bloc entre el 2007 i el 2011 en diversos mitjans de comunicació digitals. El publicarà l’editorial tarragonina Lo Diable Gros, nom inspirat en un dels pseudònims de l’històric agitador llibertari reusenc Josep Llunas (inicialment el nom de l’editorial havia de ser Llibres de la Corbella, però no ha pogut ser). Hi podreu llegir un very best dels textos publicats a Enderrock.cat, Nació Digital, Mèdia.cat, La Directa i aquest mateix bloc, Al darrera la nevera. En aquest bloc us expliquem alguns detalls sobre el llibre i la difusió i presentacions que en farem. (Continua)

Cinquanta articles i cinc parts: Mots incendiaris inclou un total de 50 articles dividits en cinc grans àmbits temàtics més o menys lògics. No hi ha cap inèdit, si bé hem fet una feina d’edició i correcció de tots els textos. Ens alguns casos ha estat una feina de formigueta, perquè hem hagut d’anar resseguint textos publicats al llarg dels més de cinc anys de vida del bloc o hem rescatat textos d’opinió publicats només en paper a La Directa en el marc de la secció Pensem, doncs existim. En alguns moments he tingut la sensació d’estar fent d’arqueòleg de mi mateix.
Pròleg de Feliu Ventura. L’únic text inèdit de Mots incendiaris no l’he escrit jo. Es tracta del pròleg del llibre, obra del cantautor Feliu Ventura. Només per aquest pròleg ja valdrà la pena que compreu el llibre, perquè es tracta sens dubte del text més ben escrit de tots els que inclourà. Des d’aquí agraïr-li al Feliu la seva col·laboració no només desinteressada, sinó apassionada.

La portada: En aquest post publiquem també la portada del llibre, de la que podriem dir allò tan suat que “no deixarà indiferent a ningú”. Es tracta d’un gravat extret del primer manual d’arts marcials publicat a Europa. A partir d’aquí, que cadascú extregui les seves pròpies conclusions.

Distribució i presentacions: Del llibre n’hem fet una tirada relativament modesta (500 exemplars). Com és obvi no serà a tots els centres comercials, sinó en llibreries una mica especialitzades (ja publicarem el llistat). També es podrà adquirir en presentacions (en farem com a mínim dues, una a Tarragona i una altra a Barcelona: ja passarem dates, perquè ens faria il·lusió que vinguessiu). L’edició física valdrà 10 euros. També en vendrem una edició digital més econòmica a tarvés d’aquest mateix bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!