Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

15 d'octubre de 2012
2 comentaris

L’aptitud militar dels catalans i el progressisme antimilitarista

L’article de Jaume Clotet, avui a Vilaweb, sobre la necessitat de dotar al futur estat català d’un exèrcit ha estat refutat des del pacifisme progre i anacional amb l’argumentari de banalitats que impregnen les actituds politiques hegemòniques al nostre país des dels anys seixanta fins a l’actualitat.

 

En primer lloc, cal fer una referència a la vocació i l‘aptitud militar dels catalans que ha estat una constant en la historia del nostre poble fins a ben entrat el segle XX. Després de la guerra del 1936-1939 només alguns militars demòcrates catalans mantindran dins l’exèrcit franquista la memòria d’aqueix aspecte del nostre passat col·lectiu. Paral·lelament, durant aqueix mateix període, hi ha un procés de substitució dels referents ideològics republicans, llibertaris i nacionalistes que havien caracteritzat els sectors socials no addictes a l’ordre establert que son desplaçats per un progressisme abstracte d’arrels totalitaries on conflueixen el catolicisme amalgamat amb el socialisme, sempre amb l’espanyolitat com a substrat.

Sorgeix un pacifisme arbitrari, antiamericà, anti-OTAN, desvinculat de la universalitat dels valors democràtics que des de la catalanitat personifica Pau Casals per esdevenir un element justificatiu, com a mínim per omissió, de la violència consubstancial al totalitarisme comunista o la que exerceixen els moviments anticolonialistes que implanten règims dicatatorials al tercer món. I més modernament, els pacifistes nostrats abracen la causa antisionista mentre callen davant la violència islamista. El pacifisme autòcton, amarat d’internacionalisme en pro de causes llunyanes és alhora advers al patriotisme català, al qual hom qualifiquen de reaccionari i militarista quan es planteja dotar al nostre país d’una política integral de defensa i seguretat.

Post Scriptum, 16 d’octubre del 2022.

La manca de solidaritat amb el poble ucraïnès, el kurd i les dones iranianes que es lleven el vel, afegit amb la imvariable hostilitat contra Israel, retraten el capteniment majoritari al si del poble català, incapaç d’assumir la lluita per la pròpia independència i amarat de wokisme estèril moralment fals. No hi ha voluntaris catalans fent costat a ucraïnesos, kurds, ni altres pobles, en canvi hi ha farsants que aparentant un pacifisme displicent es presten a fer d’idiotes útils del jihadisme palestí.

  1. Vostè ho ha dit: ademés del pacifisme “banal” d’una esquerra tenyida de nacional[català]catolicisme, hi ha un pacifisme que no entra en aquestes coordenades (el pacifisme sorgit pel desenvolupament de la idea de llibertat, i pel fet de no admetre unes autoritats del tot corruptes).

    Si més no, tothom mereix un respecte: tan els antimilitaristes en totes les seves corrents ideològiques com els militaristes. A aquests ultims, però, sols una recomanació: quan digin d’anar a la guerra, que siguin els primers a apuntar-s’hi, ells i els seus fills. Si no ho fan així, el respecte mutuu desapareix.

    Atentament

  2. Oi que els estats d’Europa tenen, més gran o més petit, un exercit? Doncs la Catalunya independent també. Com Dinamarca. Com Holanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!