Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 de maig de 2009
6 comentaris

FCB: no al Premio Principe de Asturias

La reacció nacionalista espanyola als èxits esportius del Barça està orientada a evitar que el sentiment de catalanitat en surti vigoritzat i derivi cap a un canvi de comportament polític al marge de l’ordre autonòmic vigent.

La proposta, aparentment sorgida del RACC, de que li sigui atorgat al FCB el Premio Principe de Asturias és una operació més (com la creació de la Fundació Príncip de Girona) per reforçar la cadena de la submissió que lliga el poble català a l’ordre estatal. No és tracta d’un acte de reconeixement a la identitat catalana del principal club esportiu del nostre país, sinó que busca un nou acte de vassallatge, com va ser l’atorgament a Jordi Pujol, l’any 1984, del títol “español del año” per part del diari madrileny ABC.

Josep Guardiola -també nominat a nivell personal- representa els valors de la catalanitat cívica, culta, treballadora, discreta i ufana, sense equivalents en l’imaginari castellà, per això és objecte de la mateixa operació d’assimilació forçosa a l’espanyolitat i a la qual ha respost declinant participar. Una resposta institucional similar hauria de donar el FCB, assumint la seva funció de referent del catalanisme futbolístic, per oferir a la població un exemple de dignitat nacional catalana. Un gest que contrastaria amb la claudicant actitud dels partits polítics que s’han avingut a oferir Barcelona com a subseu de la candidatura olímpica de Madrid 2016. Toni Strubell promou des del facebook una campanya de suport al FCB demanant-li que declini la nominació-trampa al Premio Principe de Asturias. Donem-hi suport.   

  1. Això ho volen fer per fer mal al Barça i a Catalunya, no podem seguir-los el joc, si han donat premis a estrangers com Michael Schumacher, Lance Armstrong o Martina Navrátilová, per que no pot acceptar-lo amb tota naturalitat? Ells volen que no l’accepti, no els feu el joc.
    La grandesa del Barça es tenir 100mil socis i alguns milions de seguidors, si d’aquí hi ha gent que no està d’acord amb el que fa i es redueix a la meitat, ja no serà el mateix, però per mi, que facin el que vulguin, jo no soc soci ni seguidor

  2. Josep Guardiola faria bé en acceptar-lo a títol individual, doncs això només és de ser agraïts i no representa cap impediment per a l’independència d’una Catalunya lliure i plena com tampoc ho és el fet que haja jugat a la selecció espanyola quan li pertocava o com si li el vulgueren donar a Alfredo Distefano, encara que ara ja no siga referent de res per a les generacions actuals.

    Donar-li el títol al Barça amb tres títols podria ser un agravi respecte a les del Madrid, Manchester, Liverpool, Ajax, Bayern o Inter de Milan, …  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!