Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

23 de maig de 2009
3 comentaris

Amb Àngel Molina

Àngel Molina Mestre és un valencià patriota que ha donat el pas de deixar Esquerra per incorporar-se a Reagrupament Independentista. Celebro retrobar l’amic i el company en el renovat projecte d’alliberament nacional que estem bastint pas a pas i des de tots els Països Catalans.

 

Vaig conèixer l’Àngel Molina l’estiu del 1991 a València, quan vaig baixar-hi en tant que membre del Comitè Executiu d’ERC per fer una trobada amb els primers valencians que havien donat el pas d’afiliar-se a la formació republicana. L’Esquerra donava aquell any l’impuls definitiu a la seva expansió més enllà de la Catalunya estricta, iniciada temps abans per un nucli de militants mallorquins i nord-catalans. Entre els assistents a la trobada de València hi havia antics militants del Partit Comunista d’Espanya (l’enyorat Valerià Miralles -que fou el primer president d’ERC al País Valencià-, el mateix Àngel Molina, i alguns joves com David Peix). Poc a poc el nucli inicial es va anar eixamplant, publicant una revista (“Noranta dies de política”), participant a les eleccions (arribant als quinze mil vots a les generals del 2004). Àngel Molina fou president de la federació del País Valencià d’Esquerra durant uns quants anys, compatibilitzant el seu esforçat compromís amb la seva activitat professional.

En el decurs d’aquesta anys hem compartit amistat i punts de vista polítics, ara ell decideix deixar Esquerra pels motius específics que ha exposat en la carta de comiat publicada a Vilaweb i a www.reagrupament.cat. El projecte que avui representa Esquerra al País Valencià no és el seu, està en crisi (com evidencia el declivi electoral dels darrers anys) i creu arribat el moment de reformular a fons l’opció independentista en base a uns paràmetres que connectin amb la base social potencial que existeix al País Valencià. El seu gest desmenteix, amb fets i no amb paraules, la brama segons la qual Reagrupament només és un projecte principatí i l’Àngel Molina, més tots els patriotes que s’hi vulguin afegir, tindrà tot el suport del conjunt de l’organització per obrir pas cap a la independència des del País Valencià.

  1. Quan? Dur ERC és inviable al País Valencià o com participar en un suïcidi. És un milió de voltes més interessant dur el Bloc Nacionalista Valencià al Principat.

  2. Vaig ser afiliat d´ERC durant uns mesos i quan vaig descobrir com era el partit on m´havia ficat (primer tripartit, extrema esquerra, ecologisme irracional, antiisraelià, antiamericanisme…) vaig eixir per cames. Jo també sóc valencià com l´Àngel Molina, a qui no conec, però llegint la seua carta, conincidesc fil per randa amb tot el que diu. Jo ho vaig descobrir molt abans. Sincerament, ací al País Valencià, ara per ara,  no hi ha més projecte possible que el Bloc Nacionalista, malgrat tot. La independència dels PPCC serà per parts, Catalunya primer i després ja ens hi afegirem si pot ser.

  3. Angel s’ha donat de baixa d’ERPV perque porta 10 anys sense anar a cap reunio ni res de res, ell quan va ser president mai ERPV avia pasat dels 3.000 vots, qui es Angel Molina? practicament ningu coneix a Angel Molina.

    Crec que si no estas d’acord amb els plantejaments d’un partit crec mes racional no eixir corrent.

    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!