Declaració conjunta contra la repressió i a favor de la República catalana

El Col·lectiu Pere Quart va promoure amb d’altres entitats i persones individuals la Declaració conjunta contra la repressió i a favor de la República catalana feta pública el proppassat 11 de març. Avui m’hi adhereixo com a jurista i escriptor d’assaig:

El món de les lletres i de la cultura catalanes no pot mantenir-se en silenci davant de la greu situació política actual, atemptatòria als drets fonamentals en una democràcia. Des del temps de la Dictadura franquista, la societat catalana no havia viscut una situació com la d’ara, marcada per mesures polítiques, judicials i econòmiques de caràcter autoritari.

Les institucions, les entitats i els col·lectius sotasignats denunciem la repressió que exerceix l’Estat espanyol sobre la societat i la cultura catalanes en forma de persecució judicial, empresonaments i exilis injustos, censura i manipulació dels mitjans, usurpació de les institucions catalanes, cop d’estat amb l’aplicació del 155, fiscalització econòmica, guerra bruta dels aparells de l’estat, intimidacions a persones, col·lectius i empreses, etc.

Davant d’aquesta perversió generalitzada del sistema democràtic, exigim l’alliberament immediat dels presos polítics, el retorn dels representants polítics a l’exili i la consecució de la República catalana segons el mandat democràtic que es va derivar de les urnes en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Considerem que només amb la recuperació dels drets bàsics i la materialització de la voluntat majoritària dels catalans podrem avançar per fer possible una societat democràtica, justa i solidària, en què la cultura i les lletres hi tinguin un paper crucial.

Per tot això, des del nostre compromís actiu per contribuir a implantar la República, signem aquesta declaració a Barcelona, 11 de març de 2018.

Amicsprada, Assemblea FilCat UAB, Associació Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Associació La Gent del Llamp, Associació Llengua Nacional, Associació Mirmanda, Associació de Professorat d’Alemany de Catalunya (APALC), Associació de Relataires en Català (ARC), Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Balaguer, Càtedra Màrius Torres, Centre de la Cultura Catalana d’Andorra, Col·lectiu Educació UAB per la Democràcia, Col·lectiu Pere Quart, Editorial Afers, Edicions Sidillà, Escola d’Escriptura de Lleida, Espais Escrits, Fundació Manuel de Pedrolo, Fundació Ricard Salvat, Grup d’Estudis Polítics, ICEC, Intersindical-CSC, Intersindical-CSC a la UB, Sectorial d’Universitats i Recerca de l’ANC, STEI Intersindical, Òmnium Cultural, Societat Catalana de Ciència-ficció i fantasia, Tantàgora, TeatRe amb R de República i USTEC-STEs (IAC).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *