Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

25 de juny de 2012
0 comentaris

Sopant a Degusta

Al carrer Cavallers de Tarragona hi ha un restaurant encisador, en un dels casalots medievals d’aspecte nobiliàri de la part alta de la ciutat, gustosament rehabilitat ara fa una vintena d’anys.

Ara duu per nom Degusta, abans n’hi deien Merlot, i va significar la irrupció a Tarragona d’una nova fornada de restauradors que combinaven tradició i modernitat, tant pel que fa a l’indret com a la taula. Hi vaig acudir alguns cops al començament de les activitats de la facultat de Dret de la URV, ubicada inicialment a la ben propera plaça del Pallol, amb l’enyorat Miquel Prats, i els companys Jaume Vernet i Josep Ramon Barberà. Avui ens hi hem aplegat una dotzena llarga de professors de l’àrea de dret públic per tal de tancar el curs acadèmic i gaudir de la conversa de sobretaula sense el tràfec de la quotidianeitat.
Una taula ben parada, bon vi de la terra, amanides caramelitzades amb fruita secaben torrada, anec, bacallà i corball han estat els plats que han anat desfilant mentre repassàvem els temps viscuts amb el també enyorat Juli Gens, la conversa amena d’Albert Vallvé i l’apadrinament del Josep Ramon Fuentes. Enmig de les maltempsades trobar refugi amical al voltant d’un bon àpat en aqueixa Tarragona ancestral i després fer una passejada a la fresca gaudint de la plàcida nit d’estiu té efectes reconfortants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!