Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 de novembre de 2010
2 comentaris

28-N: els ni-ni entren en campanya

El PSC marca el ritme de campanya en negatiu, sense cap proposta constructiva que no sigui acatar l’Estatut retallat pel Tribunal Constitucional.

“Ni independentistes, ni de dretes” és un eslògan a la defensiva però que associa clarament allò que els partits d’ordre cerquen: vincular independència amb una actitud contrària al progrés i així fer-lo desavinent a la majoria de la població. Aquest nou lema de campanya socialista coincideix amb l’anunci governamental d’ajuts destinats a la franja de joves que ni estudien ni treballen, els ni-ni. La subvenció com a mesura de xoc no és cap solució a un problema social creat per una cultura política que fa dècades que devalua el país i que impregna la mentalitat dels pares que han fet possible l’aparició dels ni-ni.

  1. Lo dels ni-nis es un problema que es resoldrà tot sol tan aviat com aquests “joves” perdin el suport econòmic papal (vull dir el del papa i la mama, no pas el de’n Benet) i els calgui deixar-se de tonteries per menjar.
    Sobre el lema del PSOE-C, “Ni independentistes ni de dretes”, doncs em sembla d’allò més lògic, perque el que ha estat pur oportunisme ha estat que partits d’origen marxista, com el PSOE-C o el PSUC) juguessin al catalanisme. Ho van fer per motius conjuncturals, passada la oportunitat que la conjunctura concreta oferia, han tornat a la doctrina marxista de sempre, una que mai no ha estat independentista. ERC (o E, com ells mateixos es defineixen ara) és una “rara avis” de catalanisme, no sempre independentista, i esquerra. Precisamentn per això, les esquerres marxistes mai no han pogut trabar ERC, a la que han arribat a tractar de partit feixista  … fins que els van caldre els seus escons per seure Maragall o Montilla a la presidencia, es clar. Passada l’avinentesa, ja tornen al de sempre. 
    Res no canvia, tot és vist.
     

  2. Crec que és un error dir-ne “ni-ni” (abreviació de “ni estudia ni treballa”), perquè no reflecteix bé la realitat. Cal dir-ne “nivo-nivo”, és a dir, “ni vol estudiar, ni vol treballar”, que és diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!