Sèrbia, un pas més cap a la normalització.

Tot i que el Partit Radical continua acaparant un 27% dels vots i el del criminal de guerra Milosevic continua resistint-se a la desaparició amb un 6% els partits que representen la Sèrbia moderna continuen formant una majoria estable de govern.

La majoria social que vol trencar amb el passat i encetar una nova etapa per una Sèrbia amb la integració europea com a horitzó es reaferma i surt victoriosa d’aquestes eleccions.
El precari sistema democràtic, amenaçat tothora per les màfies paramilitars i els grups neonazis no només continua resistint sinó que s’enforteix a mesura que els cicles electorals es van succeint amb normalitat creixent.

Pocs dies abans l’extrema dreta o la màfia (de fet és impossible fer distincions) va col·locar un artefacte al cotxe d’un jove candidat. El del partit Liberal-Demòcrata. L’havien amenaçat dient que no entraria viu al Parlament. Doncs mireu, justament hi ha entrat i amb catorze diputats més que l’acompanyen. Quinze diputats amb un discurs fresc i renovador, que parlen de la Sèrbia post-Kosovo, de la neteja dels serveis secrets, la policia especial, l’exèrcit, etc..
Cal que aquesta Sèrbia tingui una oportunitat, cal donar a les forces democràtiques del país el suport internacional necessari per poder marginar i posar al seu lloc la màfia i els criminals.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *