Construïm la Catalunya independent

Bloc d'en Jordi Miralda

26 d'agost de 2012
0 comentaris

Neil Armstrong i la revenja de Buzz Aldrin

En l’ocasió de la mort de Neil Armstrong, explicaré una història que encara no és coneguda per la majoria de la gent sobre la tensa relació que sembla que hi hagué entre els dos homes que van trepitjar primers la Lluna, Neil Armstrong i Buzz Aldrin, el 20 de juliol de 1969.

Neil Armstrong era el comandant de la missió Apollo 11, i Buzz Aldrin el pilot del mòdul lunar que va aterrar per primer cop al sòl lunar. Michael Collins era el tercer astronauta de la missió, que es va quedar a la nau que orbitava la Lluna. Es veu que la tradició de les forces armades als Estats Units és que el comandant no és mai el primer de sortir de la nau, però quan es va decidir que Neil Armstrong seria el primer de baixar a la superfície lunar i seria conegut per sempre més com “el primer home a la Lluna”, mentre que Buzz Aldrin quedaria en un modest segon lloc, es veu que en Buzz s’ho va prendre molt, molt malament. En Buzz ja tenia coll avall que seria ell el primer home en trepitjar la Lluna.

  Buzz Aldrin sabia que no hi podia fer res, però va decidir prendre’s una revenja: no faria gairebé cap fotografia de Neil Armstrong. I així va ser: si mireu les fotografies dels primers homes a la Lluna de la missió Apollo 11, veureu que gairebé totes mostren a Buzz Aldrin. La imatge d’aquest apunt és una de les molt poques que hi ha de Neil Armstrong a la superfície de la Lluna, on se’l veu d’esquena i una mica lluny. Una altra és simplement la reflexió de Neil Armstrong en el visor de Buzz Aldrin, que es va fer en Neil mateix; en d’altres, se’l veu de lluny i borrós. Quan li van preguntar a en Buzz per què no havia fet més fotos d’en Neil, tot eren excuses: no vaig tenir temps, estava massa ocupat, no anava bé…

  Així doncs, l’arribada de l’home a la Lluna va estar molt marcada per l’enveja i la cobdícia humana. No només entre Neil Armstrong i Buzz Aldrin, evidentment, sinó sobretot perquè fou un capítol de la guerra freda entre els Estats Units i la Unió Soviètica. I és que qui pot enviar astronautes a la Lluna també pot fabricar els míssils més avançats.

  Esperem que algun dia, l’espai sigui el lloc per expandir la vida i la cultura humana, i no pas l’enveja humana i l’ànsia pel poder…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!