Jordi Mayoral

El bloc de Jordi Mayoral

25 de gener de 2007
Sense categoria
2 comentaris

Catalunya guanya turistes fora de la temporada alta

Una bona notícia, certament. ¿Quines han estat les causes principals de l’augment? La cultura i els negocis. Per més informació:

Catalunya guanya turistes fora de la temporada alta

Cultura i negocis, claus de la desestacionalització 15 milions de turistes i 118 milions de nits d’hotel

Més turistes que mai van triar l’any passat Catalunya com a destí de vacances: un total de 15 milions, que signifiquen un creixement del 6,9%. I no només a l’agost, sinó al llarg de tot l’any.

A més del fet que Catalunya es consolida com la zona més turística de l’Estat, aquesta desestacionalització, o sigui, l’arribada d’estrangers també a la tardor i a la primavera, atrets per la cultura, el patrimoni, la gastronomia o per fer negocis, va ser un dels elements que més va destacar ahir el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, a l’hora del balanç del 2006. Segons les dades de l’Observatori de Turisme de Catalunya, l’any 2002 el 44% d’estrangers es concentraven entre juny i agost, mentre que al 2006, es van distribuir més al llarg de l’any i el percentatge del període estival va ser del 37,5%. Tot i que, gràcies al bon temps i a l’anomenada oferta de sol i platja, la punta màxima de turisme, gairebé quatre de cada deu, es va continuar concentrant del juny a l’agost, tres de cada deu van arribar de vacances entre gener i maig, i els tres de cada deu restants ho van fer entre setembre i desembre.

"La desestacionalització ja no és una conjuntura puntual, sinó una tendència", va subratllar Huguet, que va admetre, de totes maneres, que encara queda molta feina a fer per promocionar Catalunya fora de la temporada alta.

"L’estiu té l’atractiu del bon temps -va argumentar-, però també tenim bon temps en altres èpoques". Com a exemple de la bona climatologia va recomanar, per exemple, "fer senderisme a la Costa Brava al febrer".

 
L’èxit de Barcelona

L’èxit de Barcelona com a destí de vacances tot l’any és l’exemple que s’ha d’estendre a tot el territori, va apuntar el conseller, que va destacar la importància que té la desestacionalització per garantir més llocs de feina i més ingressos. Pel que fa a ingressos, segons l’estimació calculada fins al novembre, cada turista es va gastar 82 euros al dia, un 4% més que l’any passat. Les nits d’hotel van augmentar un 3% i es van superar els 118 milions de pernoctacions.

La coordinadora de l’Observatori de Turisme, Marian André, va explicar que es confirma la tendència de les estades més curtes i que els ingressos gràcies als estrangers van ser de 8.886 milions d’euros.

El mercat francès (32%) segueix sent majoritari, seguit del britànic (14%) i l’italià (9,5%). Del perfil del turista destaca que el 75% busquen la diversió i el 13% vénen a fer negocis; la meitat van arribar en avió i el 48% per carretera; el 62% es van estar en hotels, i guanyen pes els que viatgen pel seu compte: més de vuit de cada deu.

www.avui.cat

  1. potser no és el fòrum adequat… però no sabries pas dir-me qui és el delegat de turisme de la generalitat a les comarques gironines??

    gràcies.

    marc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!