Prendre la paraula

jordimartifont

8 de març de 2013
2 comentaris

Que les escoles siguin Lliures d’Armes

Avui a Valls, a la Fira de l’Estudiant, hem presentat la campanya Escoles Lliures d’Armes. Perquè cap currículum d’ensenyament, cap programació pedagògica, cap activitat educativa té res a veure amb una arma ni amb la seva presència física en l’àmbit d’una aula. Ben al contrari, allà o les armes fan la seva funció, que no és altra que matar o ferir, el diàleg que la nostra educació defensa i preconitza no existeix.

Algunes i alguns mestres i professors assistim en els darrers temps a un increment d’activitats suposadament formatives realitzades en centres educatius catalans en què les persones que les imparteixen porten pistoles i porres afegits al seu vestit. La sola presència d’una pistola en una aula és un contrasentit, la sola presència d’una porra entre infants i nens no té cap sentit. A banda del perill evident que això suposa, tal com la tossuda realitat s’entesta a recordar-nos sovint. Per tant, des de Desmilitaritzem l’Educació hem optat per constituir una Xarxa de Centres Educatius Lliures d’Armes. Assumint en claustre el decàleg que podeu trobar al web de Desmilitaritzem: http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/

A baix us podeu descarregar o podeu copiar el decàleg que cal signar per acord de claustre per formar part de la Xarxa d’Escoles Lliures d’Armes.

Adhesió del nostre centre a la Xarxa de Centres Educatius Lliures d’Armes

El centre educatiu ___________________________________________________________

de la localitat de ____________________________________________________________

s’adhereix a la Xarxa de Centres Educatius Lliures d’Armes.

1.- Ens adherim a la xarxa d’escoles i instituts lliures d’armes per treballar a favor, en pro dels valors de la cultura de pau.

2.- Creiem en l’educació per l’autonomia, l’esperit crític, l’empatia, la solidaritat, el diàleg, la pau, la tolerància i els drets humans… que formin l’alumnat com a persones lliures.

3.- Fomentem espais de cultura de pau, de debat i reflexió al claustre, amb les Ampa i l’alumnat.

4.- Afavorim i integrem en la dinàmica del centre educatiu les propostes de formacions educatives de projectes que treballin l’educació per la pau, els drets humans i el desenvolupament (vinculades al Centre de Recursos d’Educació de la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament).

5.- No acceptem les visites de l’exèrcit o cursos que les forces armades promouen en l’àmbit educatiu.

6.- No acceptem la presència de persones armades dins el recinte escolar

7.- Manifestem el nostre compromís per fer saber a les institucions educatives la nostra convicció de ser un centre educatiu lliure d’armes.

8.- Promovem la commemoració i difusió del DENIP, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (30 de gener) i del Dia GDAMS, Dia d’Acció Global contra la despesa militar (17 d’abril).

9.- Sol·licitem que es facin visibles i es faci publicitat les Bones Pràctiques que des de la Xarxa de Centres Educatius Lliures d’Armes estem fent.

10.- Demanem el suport a les institucions educatives amb els mitjans que aquestes tinguin per vehicular un decret legislatiu conforme a les escoles i instituts estigui prohibit l’entrada al recinte amb armes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!