14 de setembre, presentem el “Llibre Negre” a Balaguer

Aquest divendres 14 de setembre, a les 20.30, presentem el primer volum del Llibre Negre a Balaguer (Noguera), al Casal Lapallavacara (c/ Francesc Borràs, 19), organitzat pels Trinxats i l’Assemblea Pagesa.

Després de Palma i Manacor (Mallorca), les següents presentacions seran:
-18 de setembre, Reus (Baix Camp), a la Taverna Despertaferro (c/ Martí Napolità, 7).
-20 de setembre, a Granollers, a les 19h, a la Taverna Anònims.
-28 de setembre a València (l’Horta), a La Repartidora.
-30 de setembre, a Premià de Mar (Maresme), a la Fàbrica Can Sanpere (c/ Sant Cristòfol, 41), a la Fira del Llibre Anarquista;
-2 d’octubre a Tarragona (Tarragonès), al Casal Popular Sageta de Foc.
-5 d’octubre, a Sant (Bcn), a Can Vies, organitzat per Negres Tempestes.
-10 d’octubre, a Vic (Osona), a La Nyàmera.
-12 d’octubre, a les Terres de l’Ebre, organitzat per Llibertes.
-13 d’octubre, a Cornudella (Priorat), a les 8 del vespre, a la biblioteca de la Fundació d’Història i Art Roger de Belfort.
-26 d’octubre, Lleida (Segrià), a la Biblioteca Anarquista Maria Rius (https://bibliotecamariarius.wordpress.com/)
-12 d’abril de 2019, a la Vilavella (Plana Baixa)

Qui en vulgui organitzar alguna que escrigui a llibrenegre123@gmail.com o que em truqui a mi. Som-hi!

Què és el Llibre Negre

El Llibre Negre és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans (sencers o a trossos) que intenten pouar en la memòria llibertària independentista, d’expressió catalana i altres, àmplia i diversa, en l’anarquisme no estatista, ni espanyolista i francès, ni andorrà ni italià.
Encara que sembli estrany, en una nació perseguida i anorreada per diversos estats en el seu dret bàsic d’existència, cultural i lingüística, les lluites llibertàries molt sovint s’han empeltat o han participat plenament en les lluites per l’alliberament nacional tot i que per entendre això que acabeu de llegir cal refer el significat de moltes paraules dominades pels que manen que hem utilitzat.
El Llibre Negre inclou textos de 1842 a 2018 i tindrà tres volums d’unes 380 pàgines cadascun. És obra de Jordi Martí Font, qui ha fet l’antologia a partir de textos coneguts, alguns no tan coneguts i altres directament inèdits; els ha antologat i els ha explicat i contextualitzat. Se’n deriva una visió retrospectiva i alhora innovadora sobre un tema vell i tronat: l’anarcoindependentisme, l’independentisme anarquista, el catalanisme llibertari i les pràctiques d’arreu en lluita contra l’Estat i els estats.
El primer volum surt el 19 de juliol de 2018 i inclou més de 50 textos. Inclou des de lletres de cançons, com Els Segadors, A les Barricades o La Campana fins a textos curiosos de Joan Maragall o Miquel Ventura; articles teòrics de Pere Coromines, Eudald Canibell, Dídac Ruiz, Salvat-Papasseit…; i poemes d’Emili Guanyavents, Cels Gomis o Josep Llunas; així com textos programàtics de publicacions com El Chornaler, La Tramontana, Avenir o Progrés. Cada un dels textos va acompanyat d’un petit estudi sobre el personatge, el moment o el text en qüestió, obra de l’antologuista, així com il·lustrat amb imatges relacionades amb el text, ja siguin capçaleres de diaris o fotografia de qui n’és autor.
Es tracta d’una edició conjunta de Lo Diable Gros, de Tarragona; Caliu Editorial, de València; i Calúmnia, de Mallorca. El primer volum es ven a 15 euros i està imprès a la Impremta de Descontrol a Barcelona i enquadernat en tapa dura.
Es podrà comprar a les presentacions que es facin i al web de Calúmnia (http://calumnia-edicions.net/), així com a la Repartidora de València, Contrabandos de Barcelona i altres llibreries especialitzades.
Per tal de concretar presentacions del llibre, si pot ser acompanyades de debat, tot i que opcional, podeu enviar un correu a llibrenegre123@gmail.com

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *