Prendre la paraula

jordimartifont

2 de juny de 2015
0 comentaris

Dimecres estrenem “Terreta Baixeta”, una peça teatral sobre l’obra de Guimerà

Terreta Baixeta definitiu

“Terreta Baixeta” és un muntatge escènic, de teatre i música, que presentem demà dimecres 3 de juny a l’Institut Baix Penedès. És la feina d’un trimestre i mig feta per les i els alumnes de 1r de Batxillerat d’Arts Escèniques. El muntatge és una reelaboració de la “Terra Baixa” de Guimerà però situada al Vendrell del 2015 i comença precisament en el moment en què els Mossos d’Esquadra detenen Manelic, un immigrant argentí sense papers, acusat de matar l’home per a qui treballava, Sebastià. La Marta és tota una altra cosa, balla dansa contemporània i ho fa de forma impressionant.

Aquest ha estat un any de teatre. De fet aquest és el darrer treball que hem fet amb els i les alumnes de 1r i 2n de Batxillerat del Vendrell. Primer va ser “Serres desiguals”, un muntatge multidisciplinar que feia un recorregut per la poesia catalana de totes les èpoques; després, “Antígona” de Salvador Espriu, una obra dura per a nois i nois de 16 a 18 anys; després “Cthutlhu”, una curtmetratge que presentem divendres que ve al Fit-Cat de Roda de Berà; i ara, “Terreta Baixeta”. Ha estat un any esgotador però dels millors entre els que he passat ensenyant i aprenent coses per els aules d’aquesta tros de món. I espero que per a totes les persones que han passat per classes hagi estat com a mínim tan enriquidor com per a mi.

L’alumnat d’enguany ha estat, sense cap mena de dubte, el principal responsable que haguem pogut fer tantes coses i tan bé. Lliures, responsables, organitzats, caòtics, tot anava avant si així ho decidien. I sovint així ha estat. Gràcies a totes i tots per deixar-vos fer classes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!