D.O. Tarragona

Aquest és la D.O. més propera, més ben dit: hi visc, segurament per això li tinc una estima especial, tot i reconeixent les seves mancances i la complexitat d’aquesta D.O. que donava els seus millors vins en la subzona de Falset, avui D.O. Montsant. I no és cap retret, perquè si hi hagués un club de fans de la D.O. Montsant, en seria un membre destacat.

Bona part de la producció de vi de varietats blanques, que es fa en aquesta D.O., són vins base per al cava i bona part de cooperatives, com per exemple la de Vila-rodona, han adaptat les seves instal·lacions per obtenir la millor qualitat possible per a aquests vins base.

No obstant això, moltes d’aquestes cooperatives, com la de Bràfim o Nulles i la mateixa de Vila-rodona, esmercen una petita part d’aquesta producció a fer vins embotellats, la major part vins joves molt dignes.

També han nascut alguns cellers amb la voluntat  de fer vins de bon nivell i han reeixit en la seva consecució, d’alguns d’aquests ja n’he parlat en escrits anteriors, con Vinya Janina o Mas Vicens , tots dos a la Comarca de l’Alt Camp, però també cal esmentar cellers com el de Serra de Llaberia (tocant a la D.O. Montsant) o els Clos Barenys del Celler J.M. Bach i Fills. (continua…)

L’antiga casa De Muller, que a més a més dels vins de solera de tota la vida, també ha tret vins molt interessants, i últimament, Vins Padró de Bràfim, casa molt important dins del món del vi, ha consolidat una bona varietat de vins embotellats, quant abans, pràcticament, només comercialitzava vins a doll.

Finalment cal dir que aquesta D.O. és de les més interessants en vins de postres, com els rancis i moscatells, per exemple el Montebrione del qual vaig parlar en un escrit anterior.

Esperem que iniciatives com les d’aquests cellers que han anat sorgint últimament i  les apostes d’algunes cooperatives d’aquesta D.O. per fer vins de qualitat i d’incorporació als vins embotellats d’importants cases del món del vi, han d’anar definint aquesta D.O. i donar-li el prestigi que és mereix. No veig que potencialment sigui molt diferent del Penedès, on moltes vinyes d’una D.O. i l’altra, són a tocar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *