SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

16 de setembre de 2016
0 comentaris

Orgull malva, orgull terrassenc

Fa pocs dies hem viscut un nou sant Fèlix, una nova actuació castellera de gran nivell, on els Minyons de Terrassa hem carregar el tres de deu, i hem descarregar el cinc de nou i el dos de nou. Ha estat una diada espectacular, amb castells de deu i amb castells de nou sense folre. (vegeu l’actuació completa dels Minyons aquí).

Els qui tenim el cor malva i estem una mica malalts de castells ens agradaria una mica més d’implicació de la ciutat. Que l’Ajuntament tingui una actuació pública més decidida per mostrar el seu suport a la Colla. Ja era hora que l’alcalde anés a Vilafranca, després de 32 anys, a acompanyar la Colla i representar la ciutat de Terrassa al balcó. Tot i la presència durant anys d’alguns regidors a la plaça compartint pinya, ja tocava que la màxima autoritat ciutadana terrassenca vagi a acompanyar, aparcant les vacances, amb orgull, la Colla dels Minyons. Com fa sovint l’alcalde de Valls.

Malgrat el nivell demostrat per la Colla, malgrat el èxits, encara podem fer un pas més per ajudar. Un dels problemes que veig jo des de fora és la manca de participació, la manca d’implicació de gent que ha passat per la Colla en moments i diades puntuals.

Sé que històricament, als anys vuitanta, s’havia demanat un compromís del tot o res, d’estar al 100% amb la Colla. I probablement en aquell moment calia, calia per fer créixer la Colla. Però avui cal que els Minyons que tenen amagada la camisa en un racó de l’armari la treguin  amb orgull, amb orgull malva, i cal que la treguin a passejar i ajudin la Colla. I cal que els Minyons avui més compromesos acullin amb alegria aquests Minyons que passegen la camisa malva dos o tres cops l’any.

Omplir els carrers de la ciutat de camises malves per Festa Major i per la Diada de la Colla ha de ser un objectiu de la Colla. Malgrat els motius personals de cada ú per deixar de participar activament en els castells (sigui feina, família, desacords amb els dirigents, desenganys…) cal que agafem la camisa malva i  sortim a donar un cop de mà a la Colla. I  si a més podem afegir-nos en algun dels compromisos potents  que tenim arreu del país: sant Fèlix (Vilafranca), la Mercè (Barcelona) o sant  Narcís (Girona) molt millor, són actuacions on calen molts Minyons.

Aquest tram final de la temporada castellera cal esperar que el suport de la ciutat ens porti a assolir nous èxits de les dues colles, i que la presència els terrassencs ompli les places per participar i acompanyar les colles. Cal esperar que ciutadans i colles es retornin mútuament la col·laboració i que junts sentim l’orgull de ser una ciutat puntera en el món castellar actual.

PS:  L’alcalde de Terrassa ha acompanyat als Minyons des del balcó de l’Ajuntament de Sabadell. Bones notícies per la normalitat del suport a la Colla.

Terrassa, setze de setembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!