Jaume Sastre. Vaga de fam (08.05-14-16.06.14)

W. E. Henley: "Som l'amo del meu destí. Som el capità de la meva ànima"

7 d'agost de 2017
1 comentari

DIARIO DE MALLORCA, EL PRINCIPAL INSTIGADOR DE LA TURISMOFÒBIA, DE L’ODI I DE LA “CAÇA DEL GUIRI” A BALEARS, ARA EXIGEIX EL MÀXIM RIGOR EN LA REPRESSIÓ CONTRA ELS MEMBRES D’ARRAN

Fotografies: 1 El propietari de Prensa Ibérica, Javier Moll, amb el president de “Las cloacas de interior”, Mariano Rajoy. 2 Matías Valllés

L’exemplar del diari unionista, DIARIO DE MALLORCA, d’ahir diumenge era molt curiós i eixelabrat per sis motius:

1. A la pàgina 4 publicava una entrevista de plana als portaveus d’ARRAN Palma, Àngels M. J. i Pau Oliver, amb el següent gran titular: “Arran, trece en el ojo del huracán. Los militantes de la formación en Palma tienen pensadas más acciones para su campaña contra el turismo masivo”.

2. A la pàgina 14 publicava un reportatge sota el títol: “Voces contra la turistificación” en el qual sis sis dones del moviment “Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita” denunciaven la saturació turística del centre de Palma amb frases com “Las políticas extractivas destrozan el medio ambiente y el tejido social generando violencia”.

3. També a la pàgina 14 hi havia una crònica d’un aperitiu reivindicatiu del col.lectiu, “Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita” en el qual l’activista, Manuel Domènech, denunciava la nombrosa presència policial i que l’havien fet identificar: “¿Esto es turismofobia o vecinofobia?”.

4. A la pàgina 24 publicava la notícia següent: “La ‘caça’ al turista, protagonista de las fiestas del barrio de sa Vilanova d’Esporles. En el programa de fiestas se destaca el juego “Dóna caça al guiri. Cada dia hi haurà 3 guiris amagats pels carrers de Sa Vilanova. Si en veus un, agafa’l! I a sa barra tendràs sopar gratis”.

5. A la pàgina 28 publicava un article editorial titulat “Turismofobia” que destacava per exigir a la policia i als jutges una repressió dura, ferma i severa contra els membres d’ARRAN, entre els quals hi ha les dues persones que entrevisten a la pàgina 4.

I 6. Finalment a l’última pàgina, el director adjunt i articulista estel.lar del diari, Matías Vallés, parlava de les reaccions que els seus articles impregnats de la turismofòbia més furibunda han provocat en milions i milions d’anglesos lectors del Daily Express i del Daily Star.

En fi! Un diumenge de mes d’agost apoteòsic amb un DIARIO DE MALLORCA antològic i esbojarrat digne de recordar! Anem a pams i ací teniu la relació dels documents i enllaços:

1. Entrevista als portaveus d’Arran Palma:

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2017/08/06/arran-trece-ojo-huracan/1238347.html

2. “Voces contra la turistificación”:

http://www.diariodemallorca.es/palma/2017/08/06/voces-turistificacion/1238374.html

3. Crònica sobre l’aperitiu reivindicatiu del col.lectiu “Palma per a qui l’habita, no per a qui la visita” a la Plaça de Cort de Palma.

http://www.diariodemallorca.es/palma/2017/08/05/vermut-vigilancia/1238290.html

4. Festes d’estiu a Esporles amb “caça del guiri” inclosa:

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2017/08/06/caca-turista-protagonista-fiestas-barrio/1238379.html

5. Article editorial de diumenge, 6 d’agost de 2017: “Turismofobia“.

Los recientes actos vandálicos (sic) llevados a cabo contra turistas tanto en Barcelona como en un restauranre del Moll Vell de Palma, y que han sido reivindicados por “Arran Països Catalans” -un grupo de jóvenes independentistas adscrito a la izquierda radical (sic)-, constituyen un ataque a la paz social (sic) y una amenaza obvia (sic) a la confianza internacional (sic) que merece nuestra industria turística. Son hechos inadmisibles (sic) que sólo merecen la reprobación pública (sic) y la intervención firme (sic) de las autoridades, que no deben dejar bajo ningún concepto (sic) que tales episodios de agitación perturben el orden y la seguridad en nuestras calles. La violencia (sic) genera recelo, intimida a los ciudadanos y alimenta -si no se corta de raíz- (sic) una peligrosa (sic) sensación de impunidad que termina por dar alas a los populismos. (…) el vandalismo de grupúsculos radicales (sic) resulta inaceptable. Nada justifica sus agresiones (sic) ni la peligrosa demonización (sic) de los turistas, a quienes hay que tractar con el máximo respeto (sic), como a cualquier ciudadano.

LA RECETA (sic), POR TANTO, ES CLARA: hay que reaccionar con firmeza (sic) ante los actos de violencia callejera (sic), aplicando la ley con todo el rigor (sic) que sea necesario (sic). La alarma (sic) de las empresas del sector es perfectamente comprensible, tanto por el deterioro de la imagen internacional (sic) de Mallorca como por la intimidación (sic) que estas algaradas suponen”.

I 6. Inici de l’article de Matías Vallés titulat “Los ingleses admiten que envían turismo basura a Mallorca”: “El millón de lectores del Daily Express londinense se ha alarmado este verano con el titular “Un periodista español ridiculiza a los turistas británcos por recibir palizas en Magalluf”. Otro millón de seguidores del Daily Star se encresparon al descubrir en su periódico que había “Indignación por el escritor español que se burla de los borrachos británicos en la zona de guerra de Magalluf”. Sin más precisiones ustedes ya han concluido que el “maldito periodista español” es su seguro servidor. El escándalo en el Reino Unido se refiere a nuestro sesudo videoeditorial que, bajo el título “Un turista vuelve a Inglaterra sin llevarse una paliza”, se halla a su disposición en las mejores pantalas”.

Perquè pugueu jutjar vosaltres mateixos, a contiuació teniu tres enllaços dels videoeditorials que fa el director adjunt de DIARIO DE MALLORCA i uns dels màxims incitadors de la turismofòbia, Matías Vallés:

13 de juliol: “Un turista vuelve a Inglaterra sin llevarse una paliza”:

http://www.diariodemallorca.es/multimedia/videos/a-proposito/2017-07-13-124865-matias-valles-turista-vuelve-inglaterra-llevarse-paliza.html

7 de juliol: “Pánico, un turista avista a un mallorquín”:

http://www.diariodemallorca.es/multimedia/videos/a-proposito/2017-07-20-125245-matias-valles-panico-turista-avista-mallorquin.html

6 de juliol: “ Los yijadistas no encuentran pisos para alquilar”

http://www.diariodemallorca.es/multimedia/videos/a-proposito/2017-07-06-124507-matias-valles-yihadistas-encuentran-pisos-para-alquilar.html

CONCLUSIÓ: Despres del “Les hemos destrozado la sanidad”, ara el govern espanyol i les seves clavegueres estan provocant el col.lapse dels aeroports, la dimonització del turisme…

Els propietaris de DIARIO DE MALLORCA són des de 1991, el “GRUPO PRENSA IBÉRICA”, dirigit per Javier Moll. Aquest diari unionista, no tan sols no té res de mallorquí sinó que els propietaris actuals han imposat una línia ultra espanyolista més propera a C’s que al PP ja que consideren que Rajoy és com a massa moderat i tot. Si tenim en compte que DIARIO DE MALLORCA s’ha caracteritzat reiteradament per atiar l’odi contra els turistes i fomentar-ne la dimonització, crida l’atenció que ara, quan ja s’han produït els primers incidents, surtin a exigir d’una manera tan cridanera un càstig exemplar i ferri contra els membres d’ARRAN. De fet, l’actitud dels màxims responsables de DIARIO DE MALLORCA ens recorden aquells piròmans que fan l’impossible per provocar un incendi devastador i que quan ho han aconseguit, aleshores se presenten davant l’opinió pública com els bombers voluntaris que d’una manera desinteressada lluiten per recuperar “la paz social, el máximo respeto a los turistas y la confianza internacional que merecen el turismo y las empresas”. Quin collons!

És inqüestionable que l’onada d’atempatts gihadistes amb centenars de víctimes, entre turistes i nadius, que pateix el nord d’Àfrica, des del Sinaí a Marraqueix i des de principis de 2000 fins avui mateix, han provocat un allau de milions de turistes europeus cap a l’estat espanyol com mai no s’havia vist. Igualment és irrefutable que la massificació, la sobresaturació, la manca de regulació del lloguer turístic, juntament amb un percentatge considerable de turisme de gatera, han provocat una sensació d’asfíxia entre els residents del casc antic de Palma i d’altres zones de Balears. Tot això és cert, tan cert com que només hi ha col.lapse a l’aeroport de Barcelona i actes vandàlics contra els turistes n’hi ha hagut a Barcelona i a Balears. Cometríem un error si consideràssim el fenomen de la turismofòbia que ha rebentat en ple estiu de 2017, precisament, just dos mesos abans del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de dia 1 d’octubre, com un fet imprevist i relacionat només amb la massificació i amb la masolfridura general provocada per la glopada d’aire saharià que a les nits no ens deixa dormir. Recordau la frase del jutge espanyol, Daniel del Alfonso, al ministre de l’interior, Fernández Díaz, reproduïdes en el vídeo “Las cloacas de Interior”: “Les hemos destrozado el sistema sanitario, estamos jorobándoles el CTT (Centre de Telecomunicacions ”. Bé idò, l’Operació Catalunya continua més activa que mai i ara s’han de carregar els aeroports, el turisme, el pacifisme radical de la “revolta dels somriures”, etc.

Diguem-ho clar perquè tothom ens entengui: el govern espanyol i els seus agents de la Bruneta mediàtica, d’aquí a l’1 d’octubre volen merder, violència, vandalisme, tots, morts i sang als carrers dels Països Catalans per rebentar la imatge internacional de l’independentisme i rompre la unitat d’acció de la societat civil (ASM, OCB, ANC, Òmnium Cultural…); una unitat d’acció que, fixau-vos bé, només trenquen, una i altra vegada, els mateixos de sempre.

Però bé, res d’això no és sorprenent. Tan sols als crèduls, als passarells i als beneitets útils, això els pot sorprendre i venir de nou. L’estratègia preferida del colonialisme ha estat, des de sempre, provocar mitjançant agents infiltrats una brega entre els colonitzats per a continuació intervenir directament i presentar-se com els pacificadors i els defensors de la pau i la convivència. L’historiador Ferran Soldevila ja ens va advertir d’aquest estrategama que va emprar el Conde Duque de Olivares i tots els que han vingut darrera d’ell: provocar “un tumulto popular grave” dins Catalunya i després presentar la invasió de l’exèrcit espanyol com una acció de pacificació que no pretén altra cosa que restablir la convivència, la pau, l’harmonia i la concòrdia entre els colonitzats que són presentats com uns salvatges i uns bàrbars que se maten ells amb ells i que no se saben autogovernar.

Això que ha fet DIARIO DE MALLORCA, encendre els ànims entre els mallorquins contra el turisme i un cop s’han produït els primers actes vandàlics, presentar-se com el defensor del turista i de la pau social tot i exigint un càstig exemplar per als implicats, forma part del manual de la guerra bruta. No debades, aquest diari, com tot els mitjans del GRUPO EDITORIAL PRENSA IBÉRICA, fan pinya amb EL MUNDO (ja se va veure en la defensa de la piscina il.legal de Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins o en la persecució, setge i assassinat polític d’UM, per exemple) i les seves redaccions són plenes de succedanis d’Eduardos Indas i Estebans Urreiztietas que publiquen informes falsos, fomenten l’odi als turistes, organitzen campanyes de linxament i judicis paral.lels a partir de la vulneració sistemàtica del secret de sumari, filtracions interessades i esbiaixades per part de policies, jutges i fiscals espanyols, etc.

  1. Amb tot això, les criaturades / bretolades d’Arran entren dins el guió muntat per fotre el procés enlaire.
    Quan val una página de propaganda al Diario de Mallorca?

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!