Ahir aquest blog va fer festa: estava a Tremp presentant el llibre Catalunya per sucar-hi pa. Guia comarcal d’ atractius turístics, productes, plats, vins i festes gastronòmiques dels Països Catalans. Acte organitzat per l´Ajuntament de Tremp en el marc de la Vi Fira del Codony, que incloou un seguti d’ atractius actes i en la qual hi participo des de fa uns anys.
CATALUNYA PER SUCAR-HI PA
Un país gran- no petit, com diuen-, però desestructurat i, sovint des conegut. és emocionant descobrir que a Múrcia, per exemple, s’ hi parla, s’ hi esciu i "s’ hi fan vins" en la nostra llengua: per primera vegada la regió del Carxe apareix amb tots els honors en un llibre. És la terra del monastrell- nom que han conservat gelosament, fins i tot en espanyol-, o sigui dle gran vi de Jumilla o Jumella, tal com sona en la llengua d’ Ausiàs March. També sabrem coses molt poc conegudes de les comarques de Catalunya, el País Valencià, així com de les Balears, la Franja o l´Alguer: vins preciosos, plats insòlits, paisatges inoblidables, monuments curiosos, indrets especials, arqueologia industrial, i el més nodrit repertori de festes gastronòmiques per menjar de franc- o a preus simbòlics- tot l´any.Així el magnífic esmorzar de la Fira del Codonyo de Tremp (torrada de pa de pagès, llonganissa a la brasa, vi, codonyat i un deliciós allioli de codony valia dos euros).
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!