Ferran Adrià, Sergi Arola, Santi Santamaria, Carme Ruscalleda, Joan Roca: alguns dels cuiners i cuineres més importants del món es concentren en un espai de la Catalunya Vella, al nordoest del país.
TERRA DE XEFS
En un reportatge que he publicat al diari “La Vanguardia” (suplement Girona, 29.2.88), titulat “Tierra de Chefs” : plantejo la següent qüestió: ¿Porqué el Norooeste de Cataluña reúne los mejores restaurantes de España”, o dit d’ una altra forma i complementàriament, perquè la regió de Girona i la Catalunya Vella aplega la que és, probablement, la major acumulació de matèria grisa culinària de tot el món?. Aquí hi tenen els seus restaurants Ferran Adrià, Joan Roca, Sergi Arola, Fina Puigdevall, Pere Arpa, a més- ja als límits de la diòcesi- de Santi Santamaria i Carme Ruscalleda: és a dir, el conjunt més enlluernador de cuiners i cuineres que fan una cuina amb projecció internacional. Això, segons dic a l’ ampli article, no vé de casualitat: aquí s’ hi ha mantingut com enlloc la cuina nacional catalana, una de les primeres d’ Europa a l´Edat Mitjana, i d’ aquí en varen sortir figures úniques de la cultura gastronòmica, com Francesc Eiximenis, Ferran Agulló o Josep pla. Qui pot donar més?-
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!