BONA VIDA

Jaume Fàbrega

21 de febrer de 2008
0 comentaris

AVUI PARLO A TORRES DE SEGRE

Torres és un poble del Segrià, travessat pel riu i a 15 km de Lleida. El seu nom ve del fet que els àrabs anomenaven "torre" una graja o mas dins l´horta(borch). S’ hi celebren unes magnífiques jornades culturals. S’ hi produeix una fruita escel.lent i és un lloc de novel.la ja que va ser seu dels templers.

Jo hi parlo "De l´Edat Mitjana a Ferran Adrià: la cuina catalana, un patrimni euopeu", on situo la 1 Edat d’ or de la cuina catalana- els primers receptaris, el primer manual gastronòmic, amb Eiximenis, el rpimer manual eròtic,  el cuiner més famó del seu temps, Mestre Robert, el metge- dietista més significat, Arnau de Vilanova…- dins un context europeu, fins a enllaçar amb Ferran Adrià i l´actual i nova Edat d’ Or de la cuina catalana.

Tot això- i molt més- s’ exlica al  meu llibre El convit del Tirant. Cuina i comenslaitat, de l´Edat Mitjana a Ferran Adrià, publicat per l´editrial lleidatana Pagès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!