Torres és un poble del Segrià, travessat pel riu i a 15 km de Lleida. El seu nom ve del fet que els àrabs anomenaven "torre" una graja o mas dins l´horta(borch). S’ hi celebren unes magnífiques jornades culturals. S’ hi produeix una fruita escel.lent i és un lloc de novel.la ja que va ser seu dels templers.
Jo hi parlo "De l´Edat Mitjana a Ferran Adrià: la cuina catalana, un patrimni euopeu", on situo la 1 Edat d’ or de la cuina catalana- els primers receptaris, el primer manual gastronòmic, amb Eiximenis, el rpimer manual eròtic, el cuiner més famó del seu temps, Mestre Robert, el metge- dietista més significat, Arnau de Vilanova…- dins un context europeu, fins a enllaçar amb Ferran Adrià i l´actual i nova Edat d’ Or de la cuina catalana.
Tot això- i molt més- s’ exlica al meu llibre El convit del Tirant. Cuina i comenslaitat, de l´Edat Mitjana a Ferran Adrià, publicat per l´editrial lleidatana Pagès.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!