5 d'abril de 2010
Sense categoria
0 comentaris

Artesania efímera: mona de Pasqua

760.000 mones de pasqua es la xifra que el gremi de pastisseria dona com a la venda prevista per enguany; continuant amb la tradició els padrins ,i ara també les padrines, en regalaran una a les seves filloles i fillols.

Queda lluny l’austeritat de la mona original a base d’un tortell de pa amb un ou dur al mig, ara des dels aparadors de totes les pastisseries les podem trobar de gustos, mides i decoracions diverses.

D’un temps ençà, la xocolata va tenint un paper cada vegada més rellevant a la mona; la innovació a l’elaboració d’aquest producte alimentari ha permès desenvolupar un ventall de gustos i textures que el fa idoni per treballar-lo en forma de petites escultures dolces.
Aquestes composicions tridimensionals comestibles que podem trobar representades tan en formes figuratives de  personatges de ficció com en formes abstractes, tenen una acollida entusiasta en consumidors de totes les edats i en aquest moment ja es parla de reelaboració del concepte de mona  i de pastisseria d’autor en aquest camp.

Imatge d’ous de mona de xocolata d’en Oriol Balaguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!