Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

21 de novembre de 2007
2 comentaris

viure al poble és més barat, i estalvia diners

Aquest cap de setmana es va fer pública l’Enquesta de Pressupostos Familiars elaborada per l’INE, a nivell estatal. Salvant les distàncies, i tenint en compte que ens caldria una enquesta detallada al nostre país referent aquest tema, (l’IDESCAT només proporciona la despesa anual de les llars, no distingint la mida de les poblacions, pel què he trobat jo, només alguna referència en l’anuari estadístic), al món rural s’estalvien més diners; o se’n gasten menys.

En definitiva, que se’n desprèn una dada significativa. Les famílies dels pobles més petits de 10.000 habitants estalvien 4.000 euros més a l’any que les famílies de les poblacions grans o ciutats.

A banda que la qualitat de vida als pobles sembla més elevada, també tenen més diners estalviats per afrontar projectes de futur. (hi ha més…)

La principal causa: l’habitatge. La proporció de diners que entren en una família d’una població gran destinada a pagar l’habitatge, és major a la d’una família d’un poble petit.

Un altre element que jo afegiria és potser l’abast que uns i altres tenen d’elements d’oci (que no és barat). Mentre als pobles grans i ciutats aquest és abundant i amb moltes possibilitats (teatres, cines, sales de jocs…) als pobles petits és redueix. Això pot semblar contradictori; si hi ha més oferta, és més barat. Però és que a banda que la demanda és molt més gran a la ciutat, a les poblacions petites l’oferta sol ser poca, i repartida en el temps.

Així doncs, al poble es viu diferent, i es tenen més diners.

  1. Hola Isaac,

    Potser és cert que al poble és gasta menys, però hauriem de tenir en compte també que als pobles hi habiten també una alta proporció de gent gran, que en l’oci són un col·lectiu que no hi inverteix massa.

    A més, també hauriem de tenir en compte (que no sé si ho comptabilitza) els costos que molta gent que habitem als pobles tenim alhora d’anar a la feina. Les limitacions que tenen ls pobles en l’oferta laboral obliguen a moltes persones a desplaçar-se per motius laborals, el què suposa un cost adicional força important.

    Cal doncs, valorar les oportunitats que t’ofereix ambdues possibilitats i prioritzar.

    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!