Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

21 d'octubre de 2008
0 comentaris

Repensar i articular el país a través de l”Espai del Llibre’

L’Espai del Llibre és una publicació modesta, però molt ambiciosa, feta amb molta paciència i amb ganes de fer-se sentir. A més, tal com s’explica a l’editorial del número de tardor que acaba d’eixir, “constitueix un dels instruments més visibles d’un projecte encoratjador i il·lusionant”. Aquest projecte són les Comarques Centrals Valencianes i consisteix en l’articulació del territori situat a banda i banda de la delimitació de les províncies de València i Alacant. Una idea, una proposta que, en una altre lloc portaria el nom de vegueria, que és la denominació que proposen per als conjunts de comarques que substituiran la divisió estatal de les quatre diputacions provincials a Catalunya. Això és, la supressió de les províncies, la desaparició de les diputacions. Una nova organització territorial feta per potenciar els elements autòctons i vertebrar millor el país, lluny de les imposicions centralistes de Madrid.

Tot i que el tema de portada del número 10 de la revista que dirigeix Juli Capilla i que edita la xarxa d’Institucions d’Estudis Comarcals de les Comarques Centrals Valencianes parla del resorgiment d’aquesta realitat històrica, ara fa uns trenta anys, l’Espai del Llibre és abans de res una revista de literatura, un miracle en un país que no llegeix, o llegeix poc i ho fa en castellà.

Aquesta revista recull les ressenyes de totes les publicacions que tenen a veure d’alguna manera amb aquesta part del territori valencià. Qualsevol excusa és bona, perquè llegir, escriure i compartir és comunicació entre les persones. Una activitat que en aquesta part del territori serveix per articular i vertebrar l’activitat cultural. Però, sobretot, serveix per posar de manifest el potencial d’una de les zones més vives i inquietes del país.

Espai del Llibre, número 10, tardor de 2008

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!