EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

14 de gener de 2016
0 comentaris

És el moment d’unes primàries per tota l’esquerra, també a Espanya?

Sembla que la crida a unes primàries a França, davant les eleccions de 2017, feta per una quarantena d’intel·lectuals i dirigents ecologistes, va fent camí. Així ho publica avui LIBERATION en l’article de Lilian Alemagna, ‘Primaire à gauche: une idée qui fait son chemin’.

Piketty, Wieviorka, Cohn-Bendit… es troben entre les persones que van publicar fa quatre dies la crida, també a LIBERATION, ‘Pour une primaire à gauche’, Piketty també ha publicat al seu Bloc, l’entrada ‘Pourquoi la primaire est indispensable’.

Comença el manifest rebutjant la passivitat davant de l’abstenció, del vot al Front Nacional i del gir dretà de la societat. Negant-se a renunciar a lluitar contra la desigualtat social, la degradació ambiental, la discriminació i el col·lapse democràtic.

“No acceptem que l’amenaça del Front Nacional, el risc del terrorisme i el permanent estat d’emergència serveixin com a pretext per negar-se a discutir els reptes extraordinaris que s’enfronten a la nostra societat. No hi ha inevitabilitat a la impotència política.

Volem continguts, idees, canvis exigents. Fem una crida a unes grans primàries a les esquerres i als ecologistes. Les primàries és la condició ‘sine qua non’ perquè un candidat representi aquestes forces a l’elecció presidencial, encarnant el projecte positiu del qual França té necessitat per sortir del impas. És l’oportunitat de refundar la nostra democràcia. Signant aquest manifest, jo em comprometo a votar en aquestes primàries de les esquerres i dels ecologistes. Participaré en la mesura del possible en els debats que s’organitzin per nodrir-les. Signar i fer signar, per reanimar el debat polític, per apoderar-se de l’elecció presidencial, per triar el nostre candidat. “

Pour Signer et faire Signer l’appel, rendez-vous sur le site notreprimaire.fr

Pot ser el moment també per a Espanya? Pot ser el moment de formar un govern de tots els partits d’esquerres d’Espanya que es comprometin a organitzar aquestes primàries i en el termini màxim d’un any, convocar unes noves eleccions en les quals amb els candidats elegits i els continguts, idees i canvis compromesos en el seu procés, es renovi una majoria capaç de dur a terme aquests.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!