ESMORZAR DE LA TERRA

ESPAI DE DEBAT (vss./)

19 d'agost de 2022
0 comentaris

ACTE 174 (2022 08 19) EL NACIONALISME VALENCIÀ ES REARMA

Dotze al voltant d’una taula a Les Marines, plena de coques amb anxoves i figues, mulladors, figatells, tonyina i tomaques de la terra. Esmorzar de la Terra, Espai de debat, d’estiu per a debatre el rearmament del nacionalisme al País Valencià. Queden nou mesos per a les eleccions als ajuntaments i a la Generalitat, i el moment no és el més adient, desprès del darrer Congrés de l’únic partit valencià amb consciència nacional, on es va canviar el nom i es va perdre la identitat.

Aquestes i altres varen ser les opinions que es van escoltar, abans de rajar la mistela de Teulada, la millor del món. La desfeta d’un pensament nacional entre la joventut, amb la moda podemita és una de les principals causes de preocupació. Aquí no tenim una CUP que puga atreure el jovent, malgrat que n’hi haja una cantera espectacular de gent jove sense cap prejudici, nascuts de la normalització lingüística a les escoles. Chapeau (barret) pels mestres del País Valencià.

L’altra clau de l’enderroc és la manca d’una dreta nacionalista valenciana amb consciència de país i, ja no dir, de països. Mentre no hi haja empresaris i gent de dreta -democràtica- no hi farem res. Necessitem a Mercadona d’espònsor, valga la “boutade” (botí).

I un altre apunt per a la derrota: la societat civil. Mentre no ens organitzem com els fallers, foguerers, festers i festeres de moros i cristians, …. no n’hi ha res a fer. També necessitem que estiguen amb nosaltres la perruquera, el fuster i els immigrants de segona generació. Ja no ens val una “gauche divine” (esquerra divina) de capelletes i intel.lectuals, volem el carrer.

Fins ací es pot veure que no hem demanat un partit polític. De què ens val si no té votants? Necessitem pressionar i fer lobby als partits polítics, i guanyar el carrer. El problema està en el relleu generacional que, per exemple, al Bloc ha acabat en una abducció de la nova direcció, més jove, dels postulats de Podemos, renegant inclús del nom.

Còm arribar al carrer? Còm que a la gent jove se li ha de donar un revulsiu, es a dir, una utopia o la Revolució, cal no amagar-nos i parlar clar. Cal parlar d’independència i de Països Catalans.

Per a començar, un acte de solidaritat amb el Procés de Catalunya i reivindicatiu de l’1 d’octubre del 2017 a una ciutat concreta, sense dispersar-se, podria ser un bon començament. Eixe dia, cal omplir el carrer.

Pròxim acte que realitzarem: 21 d’agost de 2022, a les 9.30 hores, a Ondara, Bar el Racó d’Ondara.

Benissa, Comarques Centrals, País Valencià, Països Catalans, 19 d’agost de 2022.

Esmorzar de la Terra

espaidedebat.esmorzardelaterra@gmail.com

A twitter @EsmorzarD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!