ESMORZAR DE LA TERRA

ESPAI DE DEBAT (vss./)

22 d'agost de 2020
0 comentaris

Esmorzar de la Terra 013 (2020 08 22)

Esmorzar a la Vila Joiosa; amb diverses persones de la Marina Alta, la Marina Baixa i la Safor.

S’ha visitat el taller de Cinto Lloret Orozco, de 90 anys, artesà (filador de cànem, treballador de la terra, empresari de sales de cine i hui ja jubilat treballant amb ferramentes manuals la fusta)

Després visita al nucli històric de la Vila Joiosa per tota la zona de les muralles. També veient el jaciment d’un nou tros que s’ha descobert fa uns dies de l’antiga muralla.

El passeig ha estat des de la plaça de la Generalitat, plaça Castelar, per un tros del carrer Major, carrer Bigueta, plaça de l’Església, carrer Arxius, carrer Pou, carrer Costereta, carrer del Pal, carrer Hortet i parc del Censal.

Finalment esmorzar en un bar del poble, acompanyats de personalitats del món acadèmic i entre altres d’Agustí Galiana, president de l’associació estudis Marina Baixa.

Durant l’esmorzar s’ha parlat dels moviments migratoris de finals dels 90 i principis del 2000, així com de l’increment vegetatiu a causa de tal circumstància. Com també la quantitat d’avortaments, ja que aquests no solen utilitzar prevenció en els actes sexuals. Solen ser persones vingudes d’Amèrica del Sud, dels antics països de l’Est.

A més s’ha comentat l’economia de la Vila Joiosa: xocolate, filats, pesca, agricultura. Actualment anat disminuint aquestes activitats i pujant l’activitat turística.

Sabem que actualment la Vila Joiosa està al voltant de 1800 places de càmping. També hi ha 971 apartaments turístics inscrits en Conselleria.

La Vila Joiosa 22 agost 2020

Esmorzar de la Terra

espaidedebat.esmorzardelaterra@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!