Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

24 d'abril de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Oriol Gracià i el Campredó literari a “Lletres ebrenques”

http://www.antenacaro.com/seccions/programe/magazine/imatges/20-04-07_lletres.jpg
Emigdi Subirats als estudis d’Antena Caro Roquetes

El proper divendres 27 d’abril, el programa "Lletres Ebrenques" que dirigeixo a Antena Caro Roquetes (96.0 fm) serà veritablement especial per a mi, ja que el dedicarem íntegrament al Campredó literari, en motiu de la celebració el proper 1 de maig d’una interessant "Jornada literària campredonenca".
el nostre invitat serà el jove periodista local Oriol Gracià. Als seus 24 anys porta una bona carrera en el camp de la informació. Actualment és redactor de la revista "Descobrir  Catalunya". Ha publicat nombrosos reportatges a la premsa comarcal, i ha aconseguit ser guardonat amb premis de relleu dintre del camp audiovisual. Oriol Gracià també disposa de tres blocs, "Notes d’aquí i d’allà", "Lo Gaiter de l’Ebre" i "meikinof". És una bona promesa de les lletres ebrenques.
En l’apartat la revista, homenatjarem "Soldevila" (1988-1997). Ha estat la revista de més durada i de més qualitat del poble. Hi vaig intervenir directament durant els primers anys. Li vàrem donar un toc cultural i reivindicatiu a la vegada. Informava del patrimoni històric local, es va convertir en portaveu del moviment segregacionista de Campredó, i apostava obertament per la independència dels Països Catalans. També recordarem en el capítol de l’Efemèride, la revista "Lo Pont", de caire estudiantil que s’escrivia al CEIP Port-rodó de la població ara fa 25 anys.
Tindrà cabuda un espai per parlar dels llibres més importants d’autors campredonencs. Parlarem de narrativa, de les tres novel·les meves (Tomàs Serra, Vora l’Iber i Expedient 3295), de Vent de Dalt, la pionera, del palamosí Xavier Guillamon (amb arrels campredonenques), del llibre "Campredó orígens i actualitat. Analitzarem la feina feta per autors locals d’interès com Víctor Cardona (el rector del poble, i incansable agent cultural), Joaquim Blanc, Faustí Forés, Marc March (coautor de "Maquis, el puny que va colpejar el franquisme"), Neus Arasa, Clara Àlvarez, Pilar Forés.
Lletres ebrenques, doncs, donarà la veu a Campredó el proper divendres a partir de les 10.15 del matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!