Reacció de les entitats juvenils i nou mil firmes

Les entitats juvenils de Berga, que estan concentrades des de les vuit del matí davant els jutjats de la ciutat, demanen que els detinguts per l’assassinat de Josep M. Isanta no surtin en llibertat avui mateix. Nou mil firmes recollides pels diversos col·lectius pretenen que es retardi l’alliberament dels divuit detinguts, set dels quals són menors.
Els concentrats critiquen també l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant l’agressió de dissabte. Segons en Josep Roca, un dels membres d’aquestes entitats, els mossos van arribar tard al lloc dels fets, quan els veïns que dormien a les cases del voltant ja havien sortit al carrer. Diu que la primera trucada als mossos va ser mitja hora abans de la mort del noi. Un quart d’hora després una furgoneta dels mossos va passar pel lloc dels fets i quan la van aturar els veïns per demanar ajuda els agents van contestar que anaven a buscar reforços. Encara un quart més tard, quan ja feia mitja hora del primer avís als mossos, van arribar els agents però el noi ja era mort. En canvi el sotsinspector del Berguedà dels Mossos d’Esquadra afirma que els agents van actuar correctament i van atendre amb rapidesa les trucades d’auxili dels veïns. Tot i això els joves estan recollint factures de les trucades als mossos per demostrar que no van actuar tant ràpid com diuen.
Josep M. Isanta serà enterrat dos quarts de quatre de la tarda a l’església de la plaça de Sant Pere. La tensió i la indignació a la capital del Berguedà és palpable i podria traduir-se de nou en escridassades a les autoritats, com la que ja va patir Maragall dissabte.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *