22 de març de 2006
Sense categoria
2 comentaris

Llei de llengües

El PSOE i el PP s’han negat a prendre en consideració al Congrés una proposició de llei d’ERC per regular l’ús de les quatre llengües oficials a l’Estat en els òrgans comuns que comptava amb el suport d’altres grups com ICV. Realment, no hi ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres. L’Espanya plural només ha estat un miratge que s’ha volgut creure un nombre important de catalans, però és evident que ni federalisme, ni plurinacionalitat, ni Estat plurilingüe.
Jo fa molts anys que dic que els espanyols són molt estranys. Que s’estimen més viure en la inestabilitat que no pas en un pocés que tendeixi a l’estabilitat. Que són incapaços de modificar comportaments atàvics ni apel·lant a la modernitat.
Ara poden ser la riota d’Europa rebutjant de parlar a Madrid d’una cosa que han "impulsat" en les institucions europees!
Però no oblidem que qui en surt malparada de veritat és la ciutadania dels països amb llengua pròpia, que continuaran sense tenir dret a adreçar-se a les (seves?) institucions comunes en la seva llengua.
Coses com aquestes fan que augmenti el nombre de persones que pugui considerar Espanya com una madrastra que oprimeix els seus pobles i a qui l’estanquera repèl.

  1. Gràcies per la informació. Un cop llegit el teu bloc m’he afanyat a la web del Congreso de los Diputados, i efectivament.

    Havía seguit amb molt d’interés el caminar d’aquesta proposta d’ERC, però la veritat, la fumera del projecte d’estatutet impedeix veure més enllà i se m’havia passat la data.

    En tot cas, una altra mostra, i no menor, de l’Espanya plural, bla bla bla, bla bla bla.

    Em dóna igual si les declaracions són oportunes o no. Jo ja n’estic fart de que em vulguin prendre el pel. Zapatero és un demagog, i si no els agrada el mot, ho podem dir d’una altra manera: és un mentider.

    I ara, encetem un debat entre els blocaires de mesvilaweb: I ara què?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!