El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

30 d'abril de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Benvinguts al meu nou bloc a Vilaweb: som-hi, que això va bé!

En aquesta primera anotació voldria explicar-vos què vaig fer el darrer cap de setmana.

Dissabte a l’Ebre. Al matí, Consell Nacional del partit on trobem una solució prou intel·ligent al conflicte de l’aigua i a la tarda actes electorals a Roquetes i El Perelló. Al vespre encara tinc el goig de veure com una aventura que fa 30 anys que vam començar una colla d’amics, una d’aquelles aventures utòpiques en els seus inicis, és una realitat consolidada a Reus. L’A.E. La Mulassa compleix 30 anys i això és motiu d’alegria i de celebració.

El diumenge em porta a Riells i Vilabrea, al Montseny, pel 30è aniversari de la legalització de l’Amical de Mathausen. La mort de Franco va suposar l’aparició de nous moviments cívics i socials, i també la legalització, com és el cas de l’Amical de Mauthausen, d’aquells que treballaven per la llibertat i la democràcia al nostre país des de ja feia una colla d’anys.

(Continua)

L’acte de l’Amical és un acte, un altre, de reivindicació de la memòria històrica. I després dinar amb una bona colla de militants d’ERC del Baix Camp i del Priorat. Ha estat un dinar especial. He rebut el suport de gent que m’estima i m’aprecia, com jo a ells, i he carregat les piles –i de quina manera!- per a aquesta llarga campanya que ens ha de portar fins el 7 de juny.

Explicar el nostre projecte és apassionant. Fem política per crear, per fer coses noves, per proposar idees, per emprendre nous camins que ens han de portar, de nou, a dies gloriosos. Parlar amb tants i tants militants em confirma que tenim un partit amb un potencial enorme al qual hem de treure el màxim profit. Vull remarcar que cada dia que passa estic més animat, engrescat i il·lusionat amb aquesta empresa que hem iniciat. I ho estic perquè tenim un equip potentíssim i que té una capacitat de treball i de creació impressionant. Però també perquè l’acollida de tants i tants companys i companyes arreu del país em confirma que anem bé. I que aquest partit s’ho mereix tot, absolutament tot. Mereix que hi dediquem esforços, que hi posem energies, que ens hi comprometem per als propers quatre anys amb la màxima intensitat, un compromís que no es pot interrompre per cap motiu, atesa la seva transcendència. Ser el president o el secretari general d’ERC és de les coses més importants que et poden passar a la vida.


La campanya serà llarga i intensa. Però a hores d’ara tinc molt clar que ERC en pot sortir molt reforçada per poc bé que sapiguem fer les coses. No és tan difícil. Només cal pensar en primera instància en el partit i en el projecte comú. Per damunt de personalismes i amb la vista posada en el futur. Perquè, per si algú no ho sabia, el futur és ben nostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!