El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

31 de maig de 2010
Sense categoria
0 comentaris

Continuem sumant

Catalunya celebra cada any tres ‘diades nacionals’: l’oficial, la de l’Onze de Setembre, en què reivindiquem la nostra identitat política, la social, el 23 d’abril, en què celebrem Sant Jordi i reivindiquem la nostra identitat cultural, i encara una tercera: l’esportiva, el dia de les seleccions catalanes, en què reivindiquem la identitat esportiva de la nostra nació.

El dia de les seleccions d’enguany se celebra a Tortosa just quan ja són una vintena les disciplines esportives en què Catalunya té representació oficial, i de segur que en continuarem sumant. Més enllà que algunes siguin menys conegudes que altres, crec que ens trobem en un procés ascendent imparable i això ha de ser un estímul per continuar treballant. I em sembla especialment necessari aquest esforç tenaç perquè el dia de les seleccions no és només un dia de celebració sinó també de reivindicació dels nostres drets i les nostres llibertats en diversos àmbits: la dels esportistes, per competir per la seva nació, la dels clubs i les federacions, i la de l’afició, de qui vol gaudir d’una competició internacional seguint la selecció del meu país.

Hem comprovat i constatat en molts àmbits que les relacions Catalunya-Espanya no són fàcils i el món de l’esport no n’és una excepció. S’han posat totes les traves possibles, però, malgrat això, perseverem en el nostre objectiu. L’esport no és una matèria menor, al contrari, és salut, és educació en valors individuals i col·lectius, cohesiona socialment i genera activitat econòmica. És, podríem dir, un bé d’interès general i, una vegada més, si es pot ‘gestionar’ des de Catalunya, molt millor.

Dic sovint que al món global en què vivim és important teixir xarxes i complicitats i que, com a país sense estat, necessitem portes directes que ens obrin al món i ens donin a conèixer. L’esport és una gran plataforma de projecció del nostre país. L’hem d’aprofitar i continuar treballant per normalitzar-nos també com a país amb una identitat esportiva pròpia.

Article publicat al diari www.crònica.cat. Teniu l’enllaç aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!