Holotúria

Filtrant tot el què ens passa pel davant...

5 d'agost de 2013
0 comentaris

Qui és en Leonard Peltier? #FreeLeonardPeltier

És molt probable que ni tan sols us soni, el seu nom, però la seva història us colpirà…

En Leonard Peltier és un presoner polític, com reconeixen Amnistia Internacional, la Southern Christian Leadership Conference, el National Congress of American Indians, el Robert F. Kennedy Memorial Center for Human Rights, Desmond Tutu i Jesse Jackson, entre d’altres, que compleix condemna a una presó federal dels EUA.

Segons es desprén de les investigacions posteriors a la seva detenció, resulta evident que no va ser el responsable de l’assassinat de dos agents de l’FBI durant els enfrontaments que tingueren lloc el 26 de juny de 1975, crim pel qual fou sentenciat. Malgrat tot, però, no sembla que el govern dels EUA tingui la més mínima intenció de rectificar un error d’aquesta magnitud, lamentablement.

Allò que resulta més indignant, de tot plegat, és que l’incident d’Oglala s’emmarca dins un període de violència governamental, fomentada pel mateix FBI, mitjançant la col·laboració amb uns grups armats de “vigilantes”, els GOONS, als que facilitaven munició i informació sobre els moviments dels membres de l’American Indian Movement (AIM) i que gaudien d’immunitat per a dur a terme les seves activitats violentes (vegeu aquest enllaç), més de 60 membres de l’AIM varen morir assassinats.

L’hostilitat envers les reivindicacions de l’AIM es va intensificar a partir de l’ocupació, per part d’aquesta, de Wounded Knee el 27 de febrer de 1973, població on va tenir lloc la terrible Matança de Wounded Knee el 1890, a mans del Setè de Cavalleria. Aquesta simbòlica ocupació es coneix com Wounded Knee incident.

En Leonard Peltier era un membre de l’AIM, i tot sembla indicar que va ser empresonat com a repressàlia per les seves activitats.

Aquest conflicte s’explica de manera força aclaridora a la pel·lícula “Cor de tro” (Thunderheart), protagonitzada per Val Kilmer, Sam Shepard i Graham Greene, entre d’altres. Tot i que no se centra en el cas de Leonard Peltier, l’ambient de tensió i de violència sembla força fidel al què passava entre 1973 i 1976 a la Reserva Índia de Pine Ridge. Vegeu-ne el trailer:

Recentment, Amnistia Internacional ha iniciat una nova campanya per a exigir el seu alliberament. Si feu una cerca del HT #FreeLeonardPeltier trobareu força informació:

Aquí teniu, a més, un breu document que he trobat especialment emotiu:
 

Vegeu aquesta cançó que li dediquen els Big City Indians al Leonard Peltier:

Anirem penjant més material a les pàgines holotúriques del Facebook i del Google+.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!