Curs d'Estiu GEN 2008

País: Arrels i futur

13 de setembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Oriol Junqueras ens submergeix als fets de l?11 de setembre de 1714

El popular historiador català ha deixat la sala de la llotja del camp de futbol de Cantonigròs completament embadalida davant el seu apassionat relat sobre la Guerra de Successió a Catalunya. L’acte, inclòs dins del curs “País: Arrels i Futur”, era obert també als veïns del poble, els quals han respòs de forma numerosa.


Tothom coneix, amb major o menor mesura, els motius pels quals Catalunya celebra la seva Diada Nacional el dia 11 de setembre, però pràcticament ningú és conscient de què va passar realment i com es van succeïr els fets. Això deixa de ser així quan s’assisteix a una xerrada d’Oriol Junqueras, doctor en Història del Pensament Econòmic i professor de la UAB.

Al llarg de prop de dues hores, Junqueras ens ha posat en situació explicant primer els motius pels quals Catalunya va decidir participar a aquesta guerra, els quals no es limitaven només a la predilecció per un rei o altre, sinó que responien a interessos econòmics i de supervivència. Tot seguit, no ha escatimat ni un detall en la descripció dels últims dies abans de la caiguda de Barcelona.

L’entusiasme i la intensitat de l’explicació de Junqueras ens ha traslladat al camp de batalla i ens ha fet viure les horroroses condicions amb les quals havia de lluitar el bàndol català contra l’exèrcit borbònic. La sala ha mantingut un silenci absolut durant tota la intervenció de Junqueras i ha arrencat a aplaudir de forma efusiva quan aquest ha acabat.

Tot seguit, l’historiador ha respost a les preguntes dels assistents de forma tant o més detallada, demostrant el seu immens coneixement sobre la història del nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!