Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

5 d'abril de 2014
12 comentaris

En aquests moments, a qui més convé el referèndum és a España

Han fent tant el porc, han tibat tant la corda, que s’han posat entre l’espasa i la paret. Tant han insistit a dir No i No que han fet crèixer més i més el Sí i Sí. El govern espanyol, i els partits que li donen suport en la negació a tota ultrança del “dret a decidir” dels catalans, amb la seua burrera s’han abocat a un carreró sense eixida. La seua intransigència els ha resultat del tot contraproduent. En aquests moments, l’única possibilitat que tenen d’impedir la independència de Catalunya democràticament és accedir a la celebració del referèndum i guanyar-lo. Si poden. No els queda cap altra opció (cap altra opció democràtica, insistist). Avui, la consulta és l’única possibilitat que els queda per salvar la seua Unidad de Destino en lo Universal. Com més tarden a accedir-hi, més força pren l’escenari d’una DUI. Més força i més arguments democràtics. Ara, als qui més els convé el dret de decidir és als espanyols, als unionistes. Però ja sabem com són. Encara no s’han adonat que ja no és temps de pronunciamientos, alzamientos i altres aspavientos a la manera de Franco o d’Espartero. Estan, ara més que mai, acorralats entre l’urna i la paret.

  1. Bon dia,
    vés, és el què passa quan et fots dins un carreró sense sortida, arriba un moment que ès massa tard per a reaccionar i segurament deuen pensar que no tenen maneres democràtiques d’impedir la independència de Catalunya (democràtiques ben subratllat, com insisteixes).
    I què poden fer?. No poden acceptar el referèndum després de tota la porqueria que han deixat anar i dels seus posicionaments cada cop més de culs vers la consulta, no poden dir que sí sense més ni més, primer s’han de treballar el canvi d’imatge perquè ningú ho entendria i més d’un s’hi rebotaria – ja ho fan ara, imagina’t – i el temps s’acaba.
    Tampoc, i és més important, tampoc volen. Perquè deuen veure’s venir que darrera estan València, les Illes, Euskadi, Navarra, Galícia, Canàries que poc o molt s’hi poden apuntar al carro i en perdrien més d’una. Podria passar que amb la independència catalana l’estat espanyol esclatés, i aquest escenari els ha de resultar un malson.
    Total, estan acorralats, però s’hi han posat tot sols i ben de gust. Espanya és un país amb drets individuals però sense drets nacionals i han volgut mantenir la unitat des de l’opressió. Fins ara.
    I ara què faran?, no en tinc ni idea, mentre més temps passi i més s’acosti el dia final, el de la votació, més nerviosos estaran. Una prohibició els donaria un temps de marge, fins a les catalanes, però continuaran acorralats. I una bèstia acorralada pot fer qualsevol moviment desesperat. Veurem què passa.

  2. Tinc clar diverses coses: CiU va boja perquè Espanya mogui fitxa, i no només perquè permeti la consulta tal com diuen (a CiU li portaria fluixa la consulta si no fos perquè s’ha vist pressionada pel poble), sinó perquè Espanya proposi qualsevol collonada per posar-la a votació entre els catalans, i tot en nom de la democràcia. I naturalment, els catalans, babaus i covards com són, si això es produís diluirà el vot independentista i CiU quedarà com una senyora davant del poble en haver complit amb la consulta promesa.
    Però com que això no passarà, la cosa no dubto que acabarà amb intervenció europea, que demanarà que ens portem bé uns i altres, com si fóssim dos germans que es barallen però en el fons s’estimen, i pactem. És a dir: d’independència res de res, i a continuar sotmesos a Espanya. Perquè naturalment, com que ho haurà dit Europa, i per als catalans, babaus com són, Europa és l’oracle, els catalans es portaran bé i acceptaran les engrunes que se’ns oferiran com la gran cosa. I Espanya fregant-se les mans i CiU respirant tranquil·la.
    I tinc clar una altra cosa, que pot semblar contradictòria: a les eleccions europees els catalans demostraran la seva habitual intel·ligència castigant Mas i votant Esquerra, quan és evident que, per sobre de CiU, Mas és l’única persona (“el” líder) que ara mateix ens pot dur a la independència. Sigui el president de CiU o no, és el que tenim.
    I una última cosa lamentable i definitiva: si no ens en sortim ara, nacionalment haurem begut oli, i per sempre. Ens esclafaran com a xinxes, i ens escarniran com a esclaus fugats i enxampats.
  3. Dices en tu artículo que se ha “hecho el cerdo” desde España.
    ¿Quién ha hecho el cerdo?
    Cuando al general Franco le impusiero desde el FMI hacer tres polos de desarrollo, y este se centró en Cataluña, Vascongadas y Madrid, nadie vino de Cataluña quejándose del dinero que procedía del resto de España que era invertido en Cataluña.
    Ahora tienen la industria Madrid, Vascongadas y Cataluña y a los demás que les zurzan. ¡Viva la solidaridad! En lugar de contribuir a mejorar la vida del las regiones más desfavorecidas, piden más y más dinero. Tenemos en España zonas muy pobres, con infraestructuras penosas, y de las cuales la gente se ha de ir debido a la falta de oportunidades. Y por otra parte tenemos regiones como las Vascongadas, donde para unir dos pueblos de 2000 habitantes hay un tunel de casi 8 km para evitar un puerto de montaña.
    Tenemos una capital del reino y una región catalana muy industrializadas a costa de la antigua industria existente en Málaga y en el Levante español, y ahora “Espanya ens roba”.
    Yo estoy a favor de la independencia de Cataluña, aunque no sea catalán; soy de una población llamada Játiva que está en el Levante español. Pero si me dejaran votar en ese referendum votaría que sí a la independencia. Pero soy yo el que quiero independizarme de ellos. De gente cuya región es muy próspera gracias al empobrecimiento de regiones como Teruel, Extremadura, el interior de la Comunidad Valenciana, Castilla la Mancha o Andalucía.
    Lo que mucha gente queremos es que se corten todos los lazos con Cataluña, y que ésta región deje de expoliar al resto de España y luego poner un papel de víctima diciendo “Espanya ens roba”.
    Lo de Franco por otra parte, muchos lo tenemos superado, otros no lo tenéis tanto. Pero de quien yo no me fiaría es de un partido que ha acogido a gran cantidad de ex-terroristas, como lo es ERC. Dirás mucho de Franco o Espartero, pero no hablas de los asesinatos hechos por el grupo terrorista Terra Lliure por gente afín a ERC durante la guerra civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!