Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

8 de juny de 2011
7 comentaris

Espanyols vindran que de casa mos trauran!

El forense Font de Mora i el corrupte Camps han decidit exterminar el nostre català de les aules, «a lo franquista».

I a Elx, l’alcalde in pectore del PP ha decidit que canviarà el nom del Gran Teatre pel de Gran Teatro perquè així, segons que recull el diari ultranacionalista espanyol ABC se li llevarà la «càrrega ideològica». És com ara, posem per cas, a Xàtiva, si fem un mapa que diga –com sempre s’ha dit– Xàtiva, Llocnou d’En Fenollet, el Puig, l’Estret de les Aigües o la Creueta, segons l’ABC i l’alcalde in pectore d’Elx, estem fent un mapa amb «càrrega ideològica». Per a llevar-li-la el mapa –i tots els rètols oficials– han dir Játiva, Lugar Nuevo de Don Hinojito, el Cerro, el Estrecho de las Aguas o la Crucecita. «Como Dios manda». 

I mireu que us dic que tenen raó, els de l’ABC, la peada pepera i tutti quanti d’aquesta cordada. Al País Valencià –als Països Catalans en general– el català ha estat i és la llengua no solament del poble –«llengua pròpia»–, de més a més ha estat –i és!– la llengua en què s’ha expressat el sentiment democràtic, la raó, la justícia, la tolerància, el respecte… el sentit comú. Per això els espanyols durant anys han intentant exterminar la nostra llengua catalana, precisament per aquesta càrrega ideològica que la diferència extremadament de l’espanyol i de l’espanyolitat; no debades l’espanyol o castellà és una llengua que ens ha estat imposada «por justo derecho de justícia». L’espanyol i l’espanyolisme però, no tenen càrrega ideològica. Perquè l’ànsia d’extermini no és ben bé una ideologia, encara que sovint s’hi assemble; és, més aïnes, una patologia. Diguem-ho clar: una demència. Patologia criminal, demència incurable. La ideològia democràtica, doncs, s’expressa en català; la demència política, en espanyol. Almenys als Països Catalans. Des de fa tres segles. Darrerament, però, els espanyols, sobretot els del PP, sembla ser que no es prenen la medicació i darrere d’una barrabassada en fan una altra. No haurien d’haver tancat els cottolengos.

 

  1. D’acord amb vós,
     tanmateix amb el “però”
    que on dieu merdanyol cal dir-hi castelladre.

    [o on diu “espanyol” cal dir-hi “castellà”, com dieu vós, molt més polit que no jo]

    car per què ha d’ésser el castelladre més merdanyol que no els altres idiomes de la península ibèrica (o ibèria, o hispània, o espanya)?

    per què el castelladre és més merdanyol que no el basc, el portuguès, l’andalús o el català?

    no ho entendré mai.

    sempre n’havíem dit, els catalans, del castelladre castelladre…

    i ara les noves generacions (marejades qui sap per quins verins sense vaccins) us heu apuntat al franquisme que vol que del castelladre se’n digui sempre i pertot merdanyol

     i del castelladre en dieu doncs (molt franquistament) merdanyol… com si no hi hagueren prou d’altres idiomes merdanyols que no són el castelladre…!

    etc.

    me’n cansaré

  2. Vols dir que aquest no pateix manies persecutòries o alguna cosa semblant o pitjor? Perquè veure “carrega ideològica” a Gran teatre, i a “Gran teatro”, no?

  3. “No haurien d’haver tancat els cottolengos.”
    És de veres! A vore que fa vosté ara sense lloc adiet de residència! No hi ha dret, home! Per cert allò de «por justo derecho de justícia» és un “lapsus linguae” o és que a més a més de cottolenguícola, racista i fava, tambe és vosté d’eixos que s’autoodien?

  4. Hemos recuperado Elche. El Gran Teatro no se llamaba “Gran Teatre” hasta hace cuatro años, que entró aquella concejala financiada por Cataluña que tenía Carod Rovira aquí. Pero el nacionalismo ya se ha acabado en Elche: el PP ha llegado para quedarse y Elche la habéis perdido ya. No sirve de nada tener un centro cultural llamado “L’escorxador” cuando ni su puta madre sabe qué significa “escorxador”, ni siquiera los más valencianoparlantes del lugar. Palabra importada. Suponen que quiere decir matadero, porque es donde está, pero es una suposición que hace la gente. Elche es España. No sé si Valencia, Xàtiva o “la figa sa mare” es España o no, pero tengo claro que Elche es España y lo seguirá siendo siempre. Lo mejor es que Cataluña se independice de una puta vez y os podamos dar la patada para arriba a los independentistas frikis de aquí abajo. Que os den por el culo.

  5. Toni,

    deus tenir raó quant tant s’exclamen. La castellanització de noms no deixa de ser una imposició clarament ideològica -d’ideologia dominant-.

    Bé, estem en el bon camí i caldrà seguir treballant perquè la terra de Joan Fuster i tants altres segueixi caminant i avançant.

    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!