Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

23 de maig de 2008
0 comentaris

França apreta però no ofega…

L’Estat Francès va reconèixer ahir les llengües minoritàries que es parlen al seu terrirori: el català i l’occità, l’alsacià, el basc, el bretó, el cors i el flamenc, poca broma.

El reconeixement, és fruit de la reforma del primer article de la constitució, que ara inclou totes les llengües esmentades, com a patrimoni de França.

[continua]

Aquest reconeixement, comparat amb la situació del català, l’euskera o l’occità a la Val d’Aran, està a anys llum, però és un bon símptoma sobretot per no ofegar i matar del tot aquestes llengües “regionals” com en diuen, però que comten amb mil·lions de parlants, sobretot l’occità.

Si bé podríem pensar que estem molt millor que els catalans del nord, que hi estem, hi ha lliçons de la seva “democràcia” que l’Estat Espanyol està lluny d’acceptar; com modificar la seva cosntitució o, que sigui el president de la cambra qui proposi el debat. Això es portava a l’Espanya dels 80, quan es volia quedar bé amb les perifèrics per què en el fons es tenia terror al franquisme més ranci.

Ara, els grans postulats del franquisme “Una, grande y libre” són acceptats pel PSOE i PP;i fins hi tot repetits maquilladament per la ministra Carmen Chacón, tot un éxit de “canviarlo todo para que todo siga igual”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!