Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

28 de febrer de 2011
2 comentaris

Sergi Albrich, un futur bon alcalde amb sentit de poble

 Aquest dissabte vaig assistir a la presentació-conferència que va fer en Sergi Albrich, alcaldable per Esquerra Republicana de Catalunya a la meva vila, Sant Joan de les Abadesses. Més de 120 persones van omplir la sala-auditori de l’edifici del Palmàs, en un acte que va tenir quatre persones presentant el mateix Sergi. Aquestes quatre persones van donar un to intimista, divertit i singular a la presentació, que coneixien en Sergi en diferents facetes de la seva vida, personal, laboral o d’implicació al teixit associatiu de Sant Joan. En Jordi Caballeria, empresari de la vila, traductor o escriptor va destacar-ne la il·lusió, entrega i capacitat que veu amb en Sergi. M.Àngels Castany, empresària i “activista” de l’Ampa en va destacar la formació i preparació per gestionar de forma eficient i bona l’ajuntament de Sant Joan. En Jordi Vilarrodà, periodista, cap  de la secció de cultura del 9nou i portaveu del Sant Joan decideix, el treball i generositat d’en Sergi i d’Esquerra en la consulta per la independència que el mateix Sergi, entre d’altres, van liderar, per tant, compromís amb el país. I per últim, l’Anna Gamell, la feina i dedicació a l’esplai somnis durant els anys que en va ser president i la dedicació a les entitats de la vila. ////seguiu////

Em va agradar diferents coses del que va comentar en Sergi Albrich, però em quedo amb dos passatges del seu discurs, en dos àmbits per mi importants per Sant Joan, els serveis i equipament i l’economia local. Treure un tros del que va dir del context té el risc que es perd l’embolcall… però per mi són clarividents aquest dos trossos:

 

“… És important ser seriosos, no poden formular-se més brindis al sol amb projectes sense fonament com han estat el CAP o el nou Centre Educatiu. No podem continuar jugant amb l’educació dels nostres infants i joves com una eina política. Cal definir un lloc creïble, realista i cèntric per les escoles, a fi de no minvar la vida social i comercial del centre de Sant Joan. I, no podem permetre, que en un futur immediat alguns infants no puguin accedir a la llar d’infants. Un servei municipal no pot tancar les portes als seus vilatans, hem de vetllar per la seva ampliació. Perdoneu, algú es pensa que sense ambició, bona argumentació i molta tenacitat no s’hagués aconseguit que els nens i nenes de sant joan es quedessin als 12 anys a sant joan poguent seguir estudiant?? Això només es va aconseguir amb idees clares i ambició, ambició i un sentit de poble, que és el que em refereixo quan dic que sant joan ha perdut gas… “

 

L’altre va ser en referència al polígon industrial comarcal i vila icària:

 

“…En el transcurs de la legislatura anterior es va fer un pas important, gràcies a la tenacitat de l’ajuntament del moment. Es va provocar la compra, per part de la Generalitat, de la Colònia Llaudet, a fi de resultar una àrea de desenvolupament econòmic important per tota la comarca i es va impulsar Vila Icaria conjuntament amb la Fundació Eudald Soler.

 

Però aquestes grans fites aptes pel desenvolupament econòmic, han quedat aturades. L’actual ajuntament no ha primat el seu desenvolupament. L’únic intent de desenvolupament de la colònia Llaudet ha estat col·locar un cartell,un en quatre anys!!, per intentar captar empreses. Això és ser agosarat? ”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!