2 de juliol de 2008
Sense categoria
1 comentari

El misteri del robatori del cos del monjo (1)

U Vinaya era un dels monjos més respectats del país, en un país on els monjos són molt respectats. U Vinaya era un monjo compromès políticament, en un país on el compromís polític va car.
Mort el 2003, el seu cos incorrupte es guardava en el que havia estat el seu monestir, i era objecte de pelegrinatge. Ara aquest cos ha desaparegut. Ha estat robat. Qui ho ha fet? Partidaris dels cafres militars que governen el país? Algú que seguia les recomanacions d’un astròleg? Un monjo de la competència, menjat per la gelosia? O alguns dels seus lleials seguidors?



U Vinaya i Aung San Suu Kyi
Alguna altra vegada us he parlat d’un llibre de “la senyora”, “Cartas desde Birmania”. Com us deia llavors, si mai aneu a Birmània, un bon regal per als amics que fareu allà és sens dubte el llibre “Letters from Burma”, editat en castellà per Circe, una recopilació d’articles que Aung San Suu Kyi escrivia per a un diari japonès. Si el llegiu vosaltres abans de regalar-lo segur que se us encomana l’admiració que els birmans li tenen.
El llibre comença amb tres articles dedicats a Thamanya, un monestir. Suu Kyi hi explica el viatge que hi fa, en una de les poques ocasions dels darrers 18 anys que no ha estat arrestada.
Suu Kyi transmet, encomana, la seva devoció per l’abat de Thamanya, U Vinaya, que aconsegueix fer del seu monestir una mena de república independent dins la trista decadència d’un país sotmès a una de les dictadures més salvatges del planeta.
Una ‘república’ vegetariana. Suu Kyi, com a bona devota, segueix les recomanacions i abans d’anar-hi, un dia abans com a mínim, comença una dieta vegetariana.
Una ‘república’ vegetariana i pacifista. L’abat U Vinaya havia declarat com a ‘zona de pau’ la petita zona que envolta el turó on hi ha el monestir, demanant que tothom s’abstingués de dur cap mena d’arma, i de practicar tota forma de violència.
(continuarà)

  1. M’alegra que hagis tornat al món blocaire i a més amb aquest apunt tant i tant interessant. És molt important que qualsevol que pugui viatjar a Birmània tingui la oportunitat de llegir el libre que recomanes per conèixer millor la situació del país.

    No coneixía l’abat U Vinaya …. esperarem els teus nous apunts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!