28 de setembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

GRÀCIES, AMIC I EDITOR XAVIER FOLCH! 25 anys d’Editorial Empúries!

Xavier Folch és una de les persones que hauria d’haver estat a les Converses Literàries a Formentor 2009 perquè és un editor dins el deixant del Gallimard, l’Einaudi o més actualment el Bourgois, l’Herralde o el Calasso.
És el meu editor perquè quan ningú em deia ca que fas, devers el vuitanta del segle passat, em va dir que volia que formàs part de l’Editorial Empúries i em va impulsar a escriure Doi i em va reeditar L’adolescent de sal que, des del 1975, es moria de pena perquè ningú no havia volgut treure la segona edició.
A més a més Xavier Folch és un amic que vaig conèixer el 1974, quan ambdós estàvem en el comitè executiu del Congrés de Cultura Catalana, i lluitàvem contra Franco i per l’alliberament de la llengua i cultura catalanes.
Per això que l’editorial Empúries faci 25 anys amb un conjunt d’autors tan excel·lents al meu costat m’umpl de joia, d’alegria i de ganes de pegar bots.
Em fa sentir que form part d’una editorial catalana que publica llibres boníssims, clàssics d’ara, catalans  i de tot el món (Miquel Bauçà, Narcís Comadira, Joan Vinyoli, Blai Bonet, Dolors Oller, Eduard Marquez, Jordi Cornudella, J. D. Salinger, Màrius Serra, Toni Sala, Dino Buzzeti, Francesc Serés, Vicent Andrés Estellés, Albert Roig, Jordi Puntí, Sebastià Perelló, Pep Coll, Agota Kristof, Carles Torner, Sándor Marai, Vicenç Pagés, Josep Maria Fonalleras, Jaume Subirana, Julià Guillamon, etc.)
Moltes de gràcies, Xavier, una abraçada estreta, per molts d’anys i que aquest no compt!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!