Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

10 de juliol de 2020
0 comentaris

Un govern no inventarà mai una normativa tan precisa que podrà tot preveure

La resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, signada per la consellera de salut i pel conseller d’interior del govern de la generalitat de Catalunya   per la qual s’estableixen noves mesures en l’ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 pretén minimitzar el risc de transmissió comunitària del virus SARS-Cov-2, « sense recórrer a altres mesures més dràstiques des del punt de vist de l’afectació de les llibertats de les persones ».

Preveu que les persones de sis anys en endavant estan obligades a l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

La conselleria de salut va publicar un document que preten respondre a les preguntes freqüents vinculades a aquesta resolució però que deixa sense respostes les preguntes següents i moltes altres :

Es roanable o autoritzat beure sense la mascareta en un espai d’us públic atès que és possible beure amb una palla ?

Si l’ús de la mascareta és obligatori si em desplaço amb el patinèt elèctric, que he de fer si em desplaço amb una bicicleta d’equilibri que utilitzo per anar a la feina i no com a pràctica esportiva?

Si tinc el dret de no portar la mascareta a la meva habitació en un hotel, que he de fer si hi soc amb una persona amb la qual no conviu habitualment i que em demana de li fer un petó ?

Si cal utilitzar la mascascareta a la dutxa de la platja o a la guingeta, que he de fer si vull beure sota la dutxa o menjar a la guingeta ?

Si la mascareta és obligatori en tot moment quan m’estic al centre d’estètica, tinc o no el dret de demanar que em tregui els pels antiestètics de la barbeta ?

A aquestes preguntes i a moltes altres no hi ha i no hi haura mai respostes.

Un govern no inventarà mai una normativa tan precisa que podrà tot preveure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!