Armilles versus llaços : tots son grocs !

 

Es més difícil de trobar un ferit dintre un milió de manifestants amb llaços grocs concentrats a la diagonal de Barcelona per a celebrar la diada de Catalunya que dintre 2 o 300 000 manifestants francesos amb armilles grogues que s’han repartit a tot arreu del territori de França per a fer talls de carreteres : en tres dies de manifestacions, segons el ministeri d’interior francès, han resultat 528 ferits, 17 de les quals greus i sobretot una persona morta.

Com explicar aquesta paradoxa ?

L’observació de la mapa de l’estat del transit a les autopistes franceses evidència que no es pot parlar del fet que no hi hauria una organització al moviment de les armilles grogues mentre que el moviment sobiranistà català seria organitzat d’una manera gairebé militar.

Entre els llaços grocs i les armilles grogues tot és diferent : els mitjans utilitzats com l’objectiu polític. Els mitjans de l’independentisme català son pacífics i legalistes i el seu objectiu polític és clar i molt conegut. Els mitjans del moviment que afecta avui el territori de França son poc pacífics i sovint il.legals i el seu objectiu polític és avui encara amagat o desconegut : fins avui només es pot veure d’aquest moviment la part emergida de l’iceberg.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *