El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

4 de juliol de 2008
0 comentaris

Badalona bitàcola fa cinc anys

El pròxim 17 de juliol el bloc Badalona Bitàcola celebra els cinc primers anys de vida. Aquest és, sens dubte, un dels blocs de referència de Badalona. La feina que Badabit ha fet durant aquest lustre ha estat important, perquè ha seguit el pols de l’actualitat i perquè ho ha fet des de la perspectiva d’un ciutadà d’a peu que no té prejudicis polítics ni interessos amagats. Els seus escrits, la seva manera de gestionar la bitàcola, ho demostren sobradament. I això, en una ciutat com Badalona, on darrera cada cosa sembla haver-hi algun interès ocult és d’agrair.

El gestor del bloc ha volgut celebrar aquest aniversari tan especial demanant la col·laboració de diverses persones de la ciutat. Tinc la sort que ha comptat amb mi. Ens ha demanat que féssim un escrit molt curt sobre quines coses considerem les millors i quines les pitjors de Badalona. Us reprodueixo a continuació el meu escrit, que va penjar a la bitàcola fa uns dies, l’1 de juliol, i un seguit d’enllaços als articles de les persones que han fet fins ara la seva aportació. Moltes felicitats Badalona Bitàcola!

El meu escrit:

Andreu Mas, director adjunt de Grup El Punt i escriptor
:

El millor de Badalona és la seva gent. Els badalonins i badalonines són el principal potencial de la ciutat. A Badalona es produeix una barreja de cultures, identitats i tarannàs molt especial, que tot just haurà d’incorporar a la seva estructura cívica la nova immigració. Tenim el potencial per fer-ho. El sentiment de ser de Badalona és molt potent. Quan ets lluny de la ciutat sempre dius a qui et trobes que ets d’allà i, el més sorprenent és que sempre et trobés algú que et respon que té un conegut de Badalona.

El pitjor de la ciutat és la incapacitat col·lectiva de col·locar-la al món. Quan som fora de casa no ens amaguem que som de Badalona però, bo i dir-ho, no acabem de sentir-nos orgullosos de la ciutat. Ens manca un punt de xovinisme. I quan més es participa de la vida ciutadana més gran arriba a ser el desànim i el desafecte. Ens falta creure’ns la ciutat. Si els polítics fossin més actius, si els projectes urbanístics i socials tiressin endavant sense dilacions, si els governants promoguessin la participació dels ciutadans sense por ni manipulacions Badalona guanyaria autoestima.

Enllaços:

Oriol Lladó, periodista, coordinador d’Òmnium Cultural de Badalona
Carles Sagués. President del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Mireia Prats, periodista-reportera de TV3
Josep Maria Marco, professor universitari i vocalista de El Gordo de Minnesota
Marià Isidre Escudero i Mairal, membre de la Plataforma de la desafectació del carrer Francesc Macià
Pere Salvador, Badalona bèsties de foc
Sara Muñoz, periodista
Martí Petit, Cap de la Unitat de Relacions Internacionals. Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC)
Eva Santana, Escriptora
Ferran Falcó, president del grup de CiU a l’Ajuntament de Badalona
Jaume Vives, president del grup municipal d’ERC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!