MARCÚS

(@marcroca)

4 de juliol de 2012
0 comentaris

Alguns aspectes a tenir en compte al crear una app mòbil

No sé si us passa a vosaltres, però sovint prefereixo anar directament al ‘web clàssic’ que no pas a l’app mòbil que hagi creat, per exemple, un mitjà de comunicació. Sobretot, si tens un dispositiu mòbil (mòbils intel·ligents o tauletes) i a més estàs connectat amb WiFi. Per què? Perquè m’hi bellugo més fàcilment, hi surt tot i l’app no em dóna res que no em doni la web clàssica (que ja conec). Deixant de banda si és millor una aplicació nativa o una web app en HTML5, crec que al crear una app mòbil s’han de pensar alguns aspectes tècnics i algunes funcions que li donin un valor afegit i facin que ens decantem per l’app sense pensar-ho dues vegades. Què pot oferir una app mòbil com a valor afegit?

* Rapidesa de càrrega.
* Funció ampliar/disminuir lletra.
* Consulta off line.
* Funció de compartir ‘a posteriori’, per tant pots crear una piulada o un mail estant off line i ja s’enviarà quan et tornis a connectar.
* A nivell intern, possibilitat d’aplicar indicadors d’analítica web per tenir coneixement dels hàbits de consum de l’app. Crec que ho fa bé l’app e-periódico.
* Avisos en temps real de notícies d’interès. Ho fa bé la web app de La Vanguardia.
* Possibilitat de contactar amb línia directa amb la redacció. Ho fa bé l’app de +Vilaweb.
* En la funció de compartir, tenir la possibilitat de marcar per a eines de lectura off line com Pocket (abans, Read it later), ajuda molt.

Hi esteu d’acord? Què més creieu que dóna valor afegit a una app mòbil?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!