El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

29 d'abril de 2009
Sense categoria
2 comentaris

L’etern salvament de la Penya

Aquest és el meu bloc parlat emès avui per Ràdio Ciutat de Badalona al programa Cinc Minuts Més de Carles Tornero. En aquesta ocasió l’he dedicat a la polèmica requlaificació dels terrenys de Can Mora, a Canyet, que ha demanat el Joventut perquè s’hi pugui instal·lar una escola de l’Opus Dei que manté l’ensenyament separat entre nois i noies.

També parlen d’aquest tema:
 – En Jaume Oliveras a la contraportada d’El Punt
 – En Jordi Ballesteros a Hospitabulis
 – Badaloba bitàcola, en un article que inclou enllaços a notícies i a d’altres   blocaires

El conte és sempre el mateix: hem de salvar la Penya. Amb aquesta motivació: l’Ajuntament es va gastar 650 milions de les antigues pessetes per comprar un pavelló ruïnós, el d’Ausiàs Marc; amb la mateixa cantarella s’han cedit terrenys públics perquè el projecte de la Capital Europeadel Bàsquet evolucionés fins a convertir-se en un gran centre comercial, on el bàsquet és una mera excusa per a un negoci purament comercial; amb arguments semblants es va requalificar el terreny de Gran Velvet perquè Sacresa, l’empresa dels Sanahuja que va ajudar la Penya amb la construcció del Màgic, recuperés part de la inversió teòricament perduda. Ara, un cop més, cal salvar la Penya i per i això és requalificarà un terreny de Canyet, perquè s’hi instal·li una escola de l’Opus que, com a tal, manté la segregació entre nois i noies a les aules. No sé si la ciutat es pot permetre salvar tantes vegades el Joventut. D’entrada, el consistori s’hauria de plantejar si sempre haurà de sortir en ajut del principal club de bàsquet de la ciutat. Si sempre se l’ha d’ajudar o bé té un problema de mala gestió o té un problema estructural que no s’hauria d’anar resolent a cop de requalificació urbanística.  Potser l’Ajuntament s’ha de convertir en accionista del Joventut… Al final, la pregunta sempre és la mateixa: què en treu la ciutat i l’Ajuntament com a representant dels ciutadans de tants cops de mà? Voleu dir que no hi ha algú, a la canxa de la Penya, que, com diu en Jaume Lleal al seu bloc, fa l’agost amb tot plegat? Canyet s’ha de preservar. És un indret sensible a qualsevol actuació urbanística. A veure si per ajudar la Penya farem malbé la ciutat.

  1. …Según lo veo, el problema no es que el OPUS DEI estime e intente construir una escuela de,para y por su ideología (segregación sexista incluida). Si ésta; no tiene el éxito de aceptación esperado…

    El problema -en verdad- nos lo crea nuestro Alcalde, al evaluar por encima de lo aceptable, sus razonamientos sobre la recalificación…Nos dice que la Penya bién lo vale, como razón muy principal…Nos argumenta -más ó menos- que la pervivencia de dicha Entidad deportiva -según él- lo jusifica…Y que la venta de dichos terrenos,recalificados, lo permitirían…

    Cabría preguntarse si la operación -parecida- que permitió la construcción del Màgic, está comenzando a resultar todo lo contrario de lo previsto…Y seguidamente también sería “sano” poner sobre de la mesa, lo siguiente: ¿Qué más se deberá hacer -por la Penya- en el momento en que el montante que resulta de la operación prevista en la mencionada operación especulativo-inmobiliaria, se acabe.?

    El Alcalde Serra -creo- debería preveer que la pervivencia de la Penya,llegado el caso, será ó nó. Si la ciudadanía -por espontaneidad- así lo quiere y decide. Otra fórmula,entroncada con recalificaciones,etc. tiene más de una lectura…Y nuestro Alcalde -creo- tiene la obligación de valorarlo…

     

  2. Els amics Oliveras, Ballesteros i Lleal ja l’ encerten ja, peró el problema es que el conjunt de la Ciutat esta muda. Parlem de la Penya i els habituals callen i atorguen, va passar el centenari de la Xirgu i els del teatre callen, parlem d’ especulació i el moviment associatiu calla, parlem de projecte de Ciutat i els partits callen, parlem d’ ensenyament i la gent de l’ antic CEPEC calla. L’esglesia mes conservadora progressa a Badalona i la catalanista calla. Hem creat un Centre d’ Estudis i ve tothom de fora, i la gent de Badalona que hauria d’ aportar coses, calla.Si voleu continuo.

    A Canyet hem pactat amb l’ Ajuntament que encarregaríen un pla director, ja fa 6 mesos, preguntem perqué no ha fet i de moment callen.

    No se que voleu, que 4 boixos  ens dediquem a predicar pels bars?

    Calleu o dieu alguna cosa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!