El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

2 d'abril de 2009
0 comentaris

Un joc de Badalona en línia

La gent de la Sargantana no para. Ara han ideat un joc en línia amb preguntes de tota mena sobre Badalona que porta per nom El joc de Badalona, i que és l’aportació d’aquest col·lectiu a les Festes de Maig.  El joc s’iniciarà el 4 de maig i clourà el 29 del mateix mes. Els participants rebran cada dia una pregunta, amb tres possibles respostes. El guanyador del joc obtindrà un cap de setmana a París.

Els participants que s’hagin inscrit -la inscripció és gratuïta- al web del joc www.eljocdebadalona.cat rebran diàriament -excepte els diumenges- a la una de la matinada tres preguntes, de diversa dificultat, sobre Badalona. Tenen fins a les dotze de la nit del mateix dia per contestar. Hauran de triar una de les tres solucions que se’ls proposa a cada pregunta. Cada dia es donaran a conéixer les respostes correctes del dia anterior. Al final del joc es publicarà la classificació i es coneixerà el guanyador. Tothom que es vulgui inscriure podrà fer-ho al web a partir del pròxim 20 d’abril, data en què la pàgina estarà operativa, allà hi haurà les bases, els premis pels primers classificats i totes les instruccions necessàries per poder participar al joc. En total són 69 preguntes que han elaborat un grup de badalonins a petició dels organitzadors. Les persones que hi hem participat som: Miquel Estruch i Traité, president del Club Natació Badalona; Joan Rosàs i Reverté, historiador; Raquel López i Hurtado, llicènciada en Ciències Polítiques; Josep Gil i Colomé, president de la Federació d’Associacions de Venedors dels Mercats Municipals; Dolors Sabater i Puig, activista social i cultural; Gerard Remendo i Ortega, llibreter; Esther Gurri i Costa, arqueòloga; Anna Pruneda i Serra, presidenta del Círcol Catòloic; Enric Ferreras i Renom, cronista local; Sílvia Soler i Guasch, periodista i escriptora; Joan Sillero, vicepresident d’Amics de La Salut; Josep Biayna i Rodríguez, responsable del Centre de Recursos Pedagògics, Emili Ferrando i Puig, historiador; Joan Soler i Amigó, pedagòg, i jo mateix. Dimecres a la nit, a la Sargantana, es va fer la tria de les preguntes definitives, atès que cadascú de nosaltres va proposar més preguntes del compte per poder triar i remenar.
El desenvolupament informàtic del joc anirà a càrrec de La Factoria d’Imatges, que ja ha preparat jocs semblants en altres municipis, mentre que el disseny i les il·lustracions són de Carles Ballesteros i Paloma Valdivia. Els Mercats Municipals de Badalona en són patrocinadors i empreses i entitats diverses hi col·laboraran.
És una bona iniciativa que ha de tenir continuïtat, perquè serveix per promoure, des d’una vessant lúdica, la cultura i el patrimoni de la ciutat.
Avui, El Punt n’ha informat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!