23 d'abril de 2006
1 comentari

Retalls de missatge a un amic “convergent” resident a l’estranger…

Acusació a ERC d’apropiar-se de la mani del 18-F…

ERC no té coherència si segueix al Govern…

 

Acusació a ERC d’apropiar-se de la mani del 18-F…

Allò de la mani t’he de dir que no és veritat que ERC se’n hagi apropiat; ells hi van donar-hi suport, quan tothom es pensava que seria un fracàs, i els altres partits se’n van desmarcar i fins i tot van cridar a NO anar-hi; després han hagut d’acusar ERC d’apropiar-se’n posteriorment per tapar el seu gravíssim error polític. Tothom sabia abans d’anar-hi que els dirigents d’ERC serien per allà, i malgrat tot va ser brutal, jo vaig ser-hi, i t’asseguro que només he vist més gent a la manifestació contra la guerra de l’Irak. Que després tota aquesta gent voti a ERC o no, això ja ho veurem; però el fet de ser-hi legitima la seva postura de dir NO, i no només la legitima sinó que l’encadena a dir NO, sinó les bases no ho entendrien.

A mi sí que em fa ràbia que ara els altres partits acusin d’apropiar-se-la, quan el mateix matí l’estaven menyspreant, i a més quan ERC no va tenir cap mena de protagonisme aquella tarda: allà hi havia gent de tota mena, amb pràcticament cap banderola d’ERC (n’hi havia més d’EUiA, que portaven el camió i tot) i els mítings van ser de la plataforma pel dret a decidir, cap dirigent d’ERC va pujar a l’escenari a parlar. Que després els mitjans de comunicació dónin protagonisme a ERC això ja és el seu problema, el que volen és minimitzar-la (la manifestació) i fer bo el discurs que fan ara CiU, PSC i IC d’acusar ERC d’apropiar-se’n, però els que vam ser-hi sabem com va anar. Com ERC pot fer joc brut si no té cap mitjà de comunicació afí?

ERC no té coherència si segueix al Govern…

En tot cas qui ha sigut coherent des del principi ha sigut ERC, que ha defensat sempre anar junts i defensar el que va aprovar el Parlament. Per què de cop l’Artur Mas apareix amb el Zapatero tancant un acord?, o vaja, una baixada de pantalons? Collons, que és CiU qui té força i qui és indispensable per aprovar l’Estatut, no ERC. Des de CiU s’està dient constanment que és ERC ara la que té força i la que pot collar el PSOE i el PSC, a Madrid i a Barcelona: ni a Madrid és decisiva ni forma part del govern (hi dóna suport en el que comparteix), ni a Barcelona té per què trencar el tripartit, això sí que seria incoherent!: es va fer el pacte del Tinell per posar en comú el programa dels tres partits de l’esquerra per formar un nou govern; que després assoleixin els objectius i les promeses o no, parlem-ne, o critiquem-los; però segur que han fet més del que sembla i del què critica la oposició (que de fet ho entenc, perquè és la seva feina). El Govern és el Govern, i l’Estatut és l’Estatut, són coses diferents. No serà ERC qui trenqui el tripartit, en tot cas serà el PSC, i per aliar-se amb CiU!! Per fer Mas president i salvar el cul a Zapatero, que els independentistes són incomodíssims!! Qui ho diria!! Per això el Maragall està més marginat que mai i s’aferra a ERC, que els del seu propi partit ja no l’aguanten.

O sigui que per incoherències, les del PSC, que ha desaparegut a Madrid sotmetent-se al PSOE, i les de CiU, que anaven de superradicals reclamant la lluna, van fer-se els herois a l’últim minut al Parlament per aprovar un estatut que "era la hòstia", i que ha volgut fer-se l’heroi ara tancant ells l’acord definitiu. Però el tret els sortirà per la culata, i la mani de l’altre dia n’és la primera prova, la societat catalana madura, es fa valenta i vol avançar, ja no es conforma amb el "peix al cove".


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.