Antoni Soy

Eunomia

30 de maig de 2006
0 comentaris

Diari de campanya (II)

Aquest matí s’ha presentat el manifest “Economistes pel NO”, a l'”Estatutet de la Moncloa” òbviament. Els impulsors en són els professors d’economia, Elisenda Paluzie de la Universitat de Barcelona i Joan Costa de la London School of Economics, i els directius empresarials, Xavier Roig i Joan Farriols. La presentació l’ha fet la professora Paluzie, en una vibrant i documentada intervenció, a partir de les enormes deficiències del model de finançament de l’Estatut, què en justifiquen el vot negatiu. L’acte s’ha fet al World Trade Center de Barcelona i ha comptat també amb les intervencions de suport de Josep Lluis Carod Rovira i de Josep Huguet. Abans del 18 de juny es presentaran les signatures recollides.

Els partits polítics catalans què varen aprovar l’Estatut del Parlament, almenys en el moment en què ho van fer, i les principals organitzacions econòmiques, socials i cíviques catalanes tenien, i encara continuen tenint, com a principal objectiu el disposar d’un nou model de finançament què permetés reduir l’enorme dèficit fiscal català i, al mateix temps, augmentar els recursos financers. Perquè?. Doncs, perquè a Catalunya tots sabem què la disminució substancial del dèficit fiscal és una condició necessària perque les empreses catalanes puguin augmentar la productivitat i ser competitives i, al mateix temps, perque la població catalana, especialment la més necessitada, pugui millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. 

Doncs bé, l'”Estatutet de la Moncloa” què varen pactar Mas i Zapatero no permetrà disminuir el dèficit fiscal estructural del país (8/9% del PIB), perquè ni s’ha produit un canvi en el model de finançament vigent fins ara, ni tampoc existeix cap garantía d’un increment en els recursos financers què rebrà Catalunya. Així doncs, Catalunya -la seva gent i les seves empreses- continuarà vivint estressada per la falta de recursos què suposa un dèficit fiscal de la dimensió del que patim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!