2 d'abril de 2009
Sense categoria
5 comentaris

AQUELLA SENYORA QUE DESENPOLVARÀ L’EUSKERA

Va dir: Ahora voy a desenpolvar el euskera. Ja et fot! On el tenia l’euskera? Guardat en un bagul? Perquè desenpolvar deu voler dir treure-li la pols, oi? Mireu, ara no us en podré donar el nom però segur que la majoria de vosaltres ja sabreu de qui es tracta. Una post-reunió PSE-PP per arranjar el govern del País Basc. Gent conversant i en un pla lateral apareixen tres o quatre senyores (Guapes, elles. Del PP, vaig dir jo. No falla) I a l’enfocar amb més detall una d’elles ens diuen que serà designada Presidenta del Parlament Basc, a canvi de recolzar i permetre la investidura de Patxi López (PSE) com a lehendakari, a més d’altres cosetes.
I va ser llavors quan va dir als seus amics això de que ara desenpolvaria l’euskera. Primer l’haurà de buscar, naturalment!

Una dona jove, no us penseu, encara que em diuen que a 36 anys ja té quatre fills. Però  si el PP és ben notori que no ha reconegut mai Euskal Herria com una nació, com pot presidir el parlament una persona que el nega i no coneix la seva llengua! Franco afirmava que una de les principals raons per les quals va començar la guerra va ser per anihilar la possibilitat de l’escissió de Catalunya.

Aquest pacte a Euskadi té el mateix to. Es tracta d’aïllar, àdhuc parlamentàriament, aquells que sí creuen en el seu país i ho han defensat respectant la legalitat espanyola, que no és la seva. Ni la meva.

Què es pensa la senyora dels espolsadors, el seu partit, el nou lehendakari,el PSE, que garantiran una pau pròspera amb bones paraules.No saben la societat que tenen al darrera. Ho empastifaran més. I que consti que desitjo el contrari. Però no se li pot escapar a cap observador polític, mínimament coneixedor de la realitat basca que amb aquest pacte antinatural s’esberlen més les escletxes por on s’escola precisament allò que es tracta d’evitar.

A Catalunya també sabem alguna cosa d’aquestes fineses dels polítics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!