BioSofia

Cercant la saviesa de l'art de viure

20 de desembre de 2010
3 comentaris

Som formidables!


“Ho haveu vist?” Heu vist l’aportació dels catalans a la Marató de TV3? Aquest país és formidable. Ho dic a plena consciència que aquesta afirmació grinyolarà en l’orella de més d’un. Però la gran majoria de catalans reconeix que la Marató demostra la grandesa de la gent d’aquest país.  A hores d’ara cap acomplexament ens impedeix proclamar obertament que som un país formidable.

Gent formidable, país formidable

L’esquerra importada i dogmàtica només admet que es pugui parlar de gent solidària. Però per a la majoria no només es tracta de gent solidària, sinó sobre tot d’un país solidari. Perquè aquesta gent solidària no només comparteix un territori, comparteix sentiment de grup, sentiment de pertinença. I especialment comparteix una solidaritat. Sentim aquesta Marató com a cosa nostra, com hi sentim TV3 i tantes coses. Conscients d’una identitat constantment amenaçada i negada, tot allò que toquem ho convertim en una demostració de la diferent manera de ser. La nostra solidaritat podria ser un afer individual, però ho convertim en un fet de país, en un fet diferencial. D’aquí part de la seva força. 

 En la nostra solidaritat no només ens sentim lligats amb la gent a qui ajudem,
ens sentim units entre els que fem l’acte de solidaritat. 
 

El país és formidable. Sabem que tenim defectes, sabem que no tots els catalans són exemplars, però també sabem que ens podem sentir orgullosos de moltes coses, entre elles del grau de la nostra solidaritat, la voluntària, no la obligatòriament suportada per la rapinya de l’Estat. 

 

  1. Allò més sorprenent de La Marató de TV3 és que recapta més diners en 15 hores que les que es fan a Espanya i duren tot un dia o un cap de setmana. Fins i tot si aplegues el conjunt de donacions de totes elles el resultat no arriba a la d’aquí, cosa sorprenent perquè encara que fos per demografia o per mitjans haurien de superar-la de carrer. I això sense calcular la mitjana de donació per habitant!.

    El millor de la Marató és que moltíssima gent s’ho ha pres com un costum: Hi contribueixen però no miren el programa especial de la televisió. Quan aconsegueixes això és que arrassaràs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!