TERCERA TERTÚLIA: La tecnologia a l’abast: XARXA WIFI

Abans, tota la informació ens la transmetia els llibres, diaris i revistes. Actualment la font més important de buscada d?informació és Internet.

Igual que tothom té accés a les biblioteques, al préstec de llibres, al préstec de música… també s?hauria de poder utilitzar Internet de la mateixa manera, és a dir, que tothom tingués accés (una forma de préstec de la xarxa) i pogués consultar a l?hora que millor li va (igual com si t?emportessis un llibre a casa) la informació que necessita, el correu electrònic…

Això és pot fer? Actualment si. Hi ha el que denominem la xarxa wifi, que no es res més que poder connectar diversos ordinadors sense fils i, a través d?un router, poder connectar i tenir Internet gratuïtament.

El nostre ajuntament va obrir, amb la idea que Internet ha d?estar a l?abast de tothom, uns ciber@teneus a cada centre cívic de la ciutat, però… aquests establiments tenen un horari establert i no et pots emportar Internet a casa.

Per tant, no seria més fàcil poder tenir una xarxa – primer a nivell municipal, després a nivell comarcal -, on tothom (a través d?unes antenes receptores a la teulada dels edificis) tingués Internet a casa? Ja hi ha molts pobles que estan utilitzant aquest sistema, ja que ADSL no arriba a les seves poblacions o perquè viuen en cases aïllades.

Crec que aquest projecte és una bona font per dotar a la ciutadania d?un dels sistemes de comunicació, on la informació és més immediata, més actualitzada i on hi ha una varietat d?opinions molt extensa.  

Des de la CUP promocionarem una xarxa wifi de caràcter públic i universal, que permeti l?accés a tota la població a Internet. Aquesta xarxa serà a un preu purament simbòlic i, si no és gratuïta, serà per evitar conflictes i demandes amb companyies que ofereixen aquest servei.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *